VIDEO | Premier Marcel Ciolacu, aanwezig bij de wedstrijd tussen FCSB en Dinamo. De regeringsleider koos niet voor een VIP-stoel

VIDEO | Premier Marcel Ciolacu, aanwezig bij de wedstrijd tussen FCSB en Dinamo. De regeringsleider koos niet voor een VIP-stoel

Minister-president Marcel Ciolacu was aanwezig bij de voetbalwedstrijd tussen FCSB en Dinamo, in de tweede ronde van de Super League, in het Arcul de Triumf stadion in Boekarest.

Omdat de onderhandelingen tussen FCSB en de Army Sports Club mislukten, werd de wedstrijd niet in de Ghencea arena gespeeld, hoewel Ciolacu zei dat hij graag had gezien dat de wedstrijd daar zou worden gespeeld.

“Het is normaal om de FCSB-Dinamo derby in het Ghencea stadion te spelen. Ik wil erbij zijn, zoals ik als kind was, samen met mijn vader,” zei premier Marcel Ciolacu exclusief voor ProSport.

De minister-president koos niet voor een VIP-stoel, hij gaf er de voorkeur aan om de voetbalwedstrijd te bekijken vanaf de 1e tribune van het Arcul de Triumf stadion, naast de gewone mensen die hun favorieten kwamen steunen. Op de foto’s van ProSport is te zien dat de toeschouwers verbaasd waren over de aanwezigheid van Marcel Ciolacu en probeerden met hem op de foto te gaan, of hun kinderen een souvenir te sturen met de tweede man van de staat. Er waren echter ook mensen die niet “verteerd” werden door de aanwezigheid van Marcel Ciolacu bij FCSB – Dinamo en gewoon doorgingen met hun activiteiten tijdens de rust van de wedstrijd.

Marcel Ciolacu, een duidelijke boodschap voor Florin Talpan: “Geen Steaua stadion zal worden verbrand, de sportbases behoren tot de Roemeense staat!”

Minister-president Marcel Ciolacu heeft “pijlen” gestuurd naar Florin Talpan, advocaat van CSA Steaua, om te zeggen dat de sportbases eigendom zijn van de Roemeense staat en dat een man zonder sportprestaties niet alleen voor “persoonlijke ambities” betrokken kan raken bij het blokkeren van de toegang van sommige atleten tot een sportbasis.

Premier Marcel Ciolacu heeft besloten om het controlekorps naar CSA Steaua te sturen. Volgens regeringsbronnen vraagt de regeringsleider om “bloed”-controles van de manier waarop het Ghencea stadion wordt gerund. (meer details HIER)

Bovendien heeft de minister-president van Roemenië verzocht om een analyse van de inkomsten uit het beheer van het stadion en de uitgaven voor de exploitatie ervan.

FCSB versloeg Dinamo met 2-1 in de derby van de tweede ronde van de Superleague. De doelpunten werden gemaakt door Florinel Coman (30) en Darius Olaru (35), terwijl Goncalo Gregorio (83) scoorde voor Dinamo.

Dinamo verloor beide wedstrijden in dit kampioensdebuut, 0-2 tegen Universitatea Craiova en 1-2 tegen FCSB.

Voor de wedstrijd werd een moment van stilte gehouden ter nagedachtenis aan Dan Matei Agathon, voormalig minister van Toerisme en een groot Dinamo fan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *