Maak plaats, passeer de FAST! No-contest overwinning op Universitatea Cluj

Rapid, een team gecoacht door Cristiano Bergodi, versloeg U Cluj zondagavond met 3-0 in een wedstrijd uit de tweede ronde van de Superliga.

Na de eerste twee rondes van het seizoen, Rapid heeft onder Cristiano Bergodi vier punten verzameld en staat op de vierde plaats in de Superliga..

• Vandaag zijn er nog twee wedstrijden in de tweede ronde: FC Botosani – Petrolul (18.30) en Univ. Craiova – Oțelul Galați (21.30)

Maak plaats, passeer RAPIDUL! Geen overwinning in hoger beroep tegen Universitatea Cluj

“De score is goed voor de jongens, voor het moreel. Ik ben ook bang voor dit team, eerlijk gezegd is het een goed team dat weet hoe het moet spelen.

We hoeven niet over de titel te praten, maar we hoeven ook niet over een doelpunt te praten, we weten dat er druk is, we willen het, er is druk van de supporters en van mij, ik werk hier graag, maar we kunnen nu natuurlijk niet over een doelpunt praten, de drie punten waren belangrijk, we hebben geen doelpunten tegen gekregen, we hebben doelpunten gemaakt, we hebben kansen gehad, het is een goed begin en het is belangrijk om daarboven te blijven.

Het is niet alleen dat ik Iacob op de bank heb, ik heb ook Dragoș Grigore, ik ben tevreden over de verdedigers, het probleem is dat we geen vervanger hebben voor Marko, we zullen waarschijnlijk iets doen, maar nu zijn we tevreden met de overwinning en we denken aan de wedstrijd van vrijdag tegen FC Botoșani”, zei Cristiano Bergodi.

Toni Petrea: “Mijn probleem is de manier waarop we ons hebben uitgedrukt”

“In de tweede helft gaven we de wedstrijd zo’n beetje weg. Angstig, we hadden veel passfouten, veel onnodige balaannames. We hadden een paar situaties, maar de tweede helft was teleurstellend voor mij. (Noot van de redactie: wat stelde je het meest teleur?)

Misschien een beetje onze houding in de tweede helft, we zagen er niet uit als een team, als een groep en de tegenstanders profiteerden daarvan.

We moeten een team zijn en hier moeten we heel hard werken. Mijn probleem is de manier waarop we ons uitten.

Zolang er ervaren spelers zijn gekomen, moet dat te zien zijn in het spel. We kunnen niet alleen met namen spelen. De ervaring die we hebben, moeten we gebruiken voor het team. Het was een verdiende overwinning voor Rapid,” zei Toni Petrea in het flash-interview na de wedstrijd.

Hoe de twee opstellingen eruitzagen

• U CLUJ: Gorcea – R. Dimitrov, Miron, B. Mitrea, Vătăjelu (Calcan 66) – Bic (I. Filip 66), Bordeianu – Chipciu, Nistor, I. Stoica (Hofman 88) – Popadiuc (D. Popa 46). Coach: Anton Petrea
  • RAPID: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, I. Cristea (P. Iacob 80), Braun – Oaidă (Costache 83), Al. Albu, Papeau (Kait 83) – Funsho Bamgboye (Emmers 90), Dugandzic, Cîrjan (Pănoiu 90). Coach: Cristiano Bergodi