Roemenen pakten al het GOUD bij de Europeanen!

Roemenen pakten al het GOUD bij de Europeanen!

De tafeltennissers “Tricolors” hebben het continentale toernooi in Polen afgesloten in de stijl van grote kampioenen: 17 medailles gewonnen, de eerste plaats in het landenklassement en geschiedenis geschreven op dit niveau wat betreft het aantal gewonnen trofeeën.

6 gouden, 4 zilveren en 7 bronzen medailles1 Dit is de balans van de Roemeense tafeltennisdelegatie op de Europese Jeugdkampioenschappen in Gliwice. Op de laatste dag van de competitie klonk ons volkslied drie keer in de hal in Polen, na de successen van Elena Zaharia (enkelspel), Edi Ionescu (enkelspel, ook Europees kampioen tijdens de vorige editie) en het koppel Edi Ionescu – Darius Movileanu.

De finale van de vrouwen was 100% Roemeens, net als de halve finale van de mannen, de finale van het jongensdubbelspel en de finale van het gemengddubbelspel.

Ze pakten al het GOUD bij de Europeanen!

In totaal wonnen de “driekleur” 17 medailles, een ongekende prestatie op Europees niveau in tafeltennis.

“Ik heb een droom vervuld. Ik wilde wedstrijden in deze leeftijdsgroep afsluiten met een gouden medaille. Ik heb er drie… we zijn allemaal heel blij en we willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen en gesteund: familie, coaches, de Roemeense tafeltennisbond en sponsors”, zei Elena Zaharia, meervoudig Europees tafeltenniskampioene.

“Ik heb mijn titel vorig jaar verdedigd en daar ben ik erg trots op. Ik stond onder druk omdat ik weer veel gouden medailles wilde, vooral omdat ik er in 2022 vier had gewonnen. Het is nooit makkelijk om tegen je vrienden en teamgenoten te spelen, je kunt niet eens genieten op het hoogste niveau”, zei Edi Ionescu, meervoudig Europees tafeltenniskampioen.

Ionescu vierde zijn tweede opeenvolgende titel in het enkelspel door op de tafel te klimmen en zijn familie en vrienden te begroeten die speciaal uit Roemenië waren gekomen.

Hij en Elena Zaharia hebben geen vakantie want over 3 dagen vertrekken ze naar Congo, waar de Franstalige Spelen plaatsvinden.

“Ik weet niet eens wat ik van die wedstrijd moet verwachten,” zei Edi, meteen aangevuld door Elena: “Zeer hoge temperaturen, dat is zeker! Afgezien van het weer willen we vier gouden medailles pakken in de onderdelen waaraan we meedoen.

Medailles gewonnen door de “tricolors” op de Europese Jeugdkampioenschappen in Polen

GOUD

U19 vrouwenteam (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Evelyn Ungvari, Adela Struna, coaches Elena Sebe, Alexandru Dincă)
U19 herenteam (Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Iulian Chirița, Andrei Istrate, Dragoș Bujor, coaches Mădălin Ionașcu, Vasile Florea)
U19 vrouwen enkelspel, Elena Zaharia
U19 heren enkelspel, Eduard Ionescu
U19 gemengd dubbelspel, Darius Movileanu/Elena Zaharia
U19 herendubbelspel, Eduard Ionescu/Darius Movileanu
ARGINT

U19 vrouwen enkelspel, Ioana Sîngeorzan
U19 gemengd dubbelspel, Eduard Ionescu/Ioana Sîngeorzan
U19 vrouwendubbel, Bianca Mei-Rosu/Mia Griesel (Duitsland)
U19 mannendubbel, Andrei Istrate/Iulian Chirița
BRONZE

U15 herenteam (Robert Istrate, Robert Podar, Mihai Nagy, Flavius Rus, coach Emilian Bulbuc)
U19 vrouwen enkelspel, Bianca Mei-Roșu
U19 heren enkelspel, Andrei Istrate
U19 gemengd dubbelspel, Andrei Istrate/Nicole Arlia (Italië)
U19 vrouwendubbel, Elena Zaharia/Hana Arapovic (Kroatië)
U19 vrouwendubbel, Ioana Sîngeorzan/Nicole Arlia (Italië)
U15 vrouwendubbel, Andreea Băiașu/Julia Leal (Portugal)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *