ONGELUKKIGE UEFA-beslissing: Juventus Torino wordt uitgesloten van Europese bekerwedstrijden! Wat het schandaal begon

ONGELUKKIGE UEFA-beslissing: Juventus Torino wordt uitgesloten van Europese bekerwedstrijden! Wat het schandaal begon

De bekende Italiaanse club Juventus Torino is verbannen uit de Conference League voor het seizoen 2023-2024. De beslissing werd vrijdagavond bekendgemaakt door de UEFA.

ONGELOFELIJKE beslissing van de UEFA: Juventus Torino is verbannen uit de Europese bekers! Waar het schandaal begon

Daarnaast kreeg de ploeg uit Turijn ook een boete van €20 miljoen, waarvan ze slechts de helft zullen betalen.

De UEFA zei dat €10 miljoen van dit bedrag voorwaardelijk is en alleen betaald zal worden als de boekjaren 2023, 2024 en 2025 niet voldoen aan de boekhoudkundige eisen die het continentale voetbalorgaan stelt.

Juventus werd vorig seizoen vervolgd voor boekhoudfraude in verband met transfers van spelers, eindigde zevende in de Serie A en slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor de Champions League.

Na de UEFA-beslissing van vrijdag zal Fiorentina, de achtste klasser in het Italiaanse kampioenschap van vorig seizoen, de plek innemen die Juventus Torino heeft ingenomen in de Europa Champions League.

Waar alle ophef begon

Juventus Torino verloor 15 belangrijke punten in de Serie A.nadat het Hof van Beroep een zware straf uitsprak voor het kunstmatig “opblazen” van de waarde van spelers om zo de regels van het Italiaanse voetbal te “bedriegen”. De beslissing werd later teruggedraaid.

Drie jaar geleden hebben Juventus en Barcelona een spelersruil gedaan: Miralem Pjanic voor Arthur Melo. Volgens de geciteerde bron wordt Juventus door de autoriteiten verdacht van “valse mededelingen van beursgenoteerde bedrijven en het uitschrijven van facturen voor niet-bestaande transacties”.

De ruil tussen de twee clubs leverde Barcelona 72 miljoen euro op voor Arthur en de Catalanen betaalden ook 60 miljoen euro voor Pjanic.

De hoofdverdachten in de zaak zijn Andrea Agneli, de voorzitter van de club, Pavel Nedved, de vicevoorzitter, en Fabio Paratici, de voormalige sportief directeur.

Het onderzoek begon in mei 2021 onder de titel “Prisma” en had betrekking op de boekhoudkundige overzichten 2018-2021 van de club Juventus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *