Sportcommentator Ion Ghiță is overleden. Minister-president Marcel Ciolacu: “Vandaag is hij overleden, condoleances aan zijn familie!”

Sportcommentator Ion Ghiță is overleden. Minister-president Marcel Ciolacu: “Vandaag is hij overleden, condoleances aan zijn familie!”

De bekende sportcommentator Ion Ghiță is op 88-jarige leeftijd overleden.

Ion Ghiță werd geboren in het district Buzău, in de plaats Cortiște, en studeerde af in Filologie aan de Universiteit van Boekarest. Ion Ghiță werkte bij de radio naast bekende Roemeense journalisten als Sebastian Domozina en Teoharie Coca-Cozma.

Premier Marcel Ciolacu stuurde een bericht waarin hij zei dat Ion Ghiță een van de bekendste sportcommentatoren in Roemenië was en hij betuigde zijn medeleven aan de familie.

“Vandaag is Ion Ghiță overleden, een van de beste sportcommentatoren die Roemenië ooit heeft gehad. Mijn condoleances aan zijn familie! God hebbe zijn ziel!”, deelde premier Marcel Ciolacu op zijn Facebook-pagina.

Ion Ghiță, in het “gouden generatie” team van Roemeense sportverslaggevers

Ion Ghiță, lid van het “gouden generatie” team van sportverslaggevers in Roemenië, werkte in een tijd dat wedstrijden in de eerste divisie van het nationale voetbalkampioenschap niet op televisie werden uitgezonden. Miljoenen Roemenen luisterden naar live radio-uitzendingen.

Volgens fanatik.ro stond de sportcommentator dicht bij het team van Gloria Buzău, wiens wedstrijden hij van commentaar voorzag.

De piek van Ion Ghiță’s carrière als sportverslaggever lag tussen 1983 en 1987, toen het voetbalteam van Gloria Buzău in de eerste divisie speelde en de wedstrijden op zondagmiddag werden uitgezonden.

Foto bron – Supersonic Radio screenshot


Lees ook:

VIDEO | Marcel Ciolacu, na een bezoek aan een winkel: de EGO over het beperken van handelstoeslagen op grondstoffen begint effect te krijgen

ANALYSE | Journalist Andrei Pertsev over “laat-poetinisme”: “De VALSE IDEOLOGIE van het Kremlin en de propagandamachine van Poetin”.

Minister van Volksgezondheid over de reorganisatie van de NKAH: “Een concurrerende situatie kan leiden tot betere dienstverlening”.

“Handdoekbeweging” in Griekenland: “We willen onze stranden terug!” / Hoe de handdoek een symbool is geworden van de laatste opstand

Bijeenkomst in Jeddah | Zelensky’s adviseur: ‘De premissen voor een nieuwe wereldpolitieke ARCHITECTUUR’ / Rusland niet uitgenodigd

Nicolae Ciucă ontving in het klooster van Voroneț de Orde “Kruis van Bucovina”, de hoogste onderscheiding van het bisdom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *