Silviu Lung Jr. keert terug naar de Super League! Bij welk traditioneel team heeft de voormalig international, die tot nu toe in Saoedi-Arabië speelde, getekend?

Silviu Lung Jr. keert terug naar de Super League! Bij welk traditioneel team heeft de voormalig international, die tot nu toe in Saoedi-Arabië speelde, getekend?

Silviu Lung Jr., voormalig doelman van het Roemeense nationale voetbalelftal, heeft getekend bij Politehnica Iasi, maakte de Super League-groep zondag bekend.

Vorig seizoen speelde de 34-jarige doelman voor het Saoedi-Arabische Al-Raed, gecoacht door de Roemeen Marius Șumudică.

Als zoon van de voormalige doelman Silviu Lung begon hij met voetballen voor Universitatea Craiova, een team waarvoor hij tot 2011 ook op seniorenniveau speelde. Silviu Lung Junior speelde ook voor Astra Giurgiu, vanwaar hij verhuisde naar Kayserispor in Turkije, waar hij speelde tot de zomer van 2022, toen hij naar Saoedi-Arabië vertrok.

Silviu Lung Jr. Keert terug naar de Super League! Wie heeft de voormalige international die in Saoedi-Arabië speelde tot nu toe gecontracteerd?

Slviu Lung Jr. heeft drie optredens in de nationale ploeg achter de rug en meer dan 40 caps.

“Het is een nieuwe uitdaging voor mij, ik sta te popelen om aan mijn nieuwe avontuur te beginnen en ik ben blij om hier te zijn. Het belangrijkste is dat Cornel Șfaițer in Iasi is. Ik ken hem al heel lang, we hebben al 15 jaar een goede relatie.

Ik voelde dat hij heel graag wilde dat ik hierheen kwam en ik heb deze uitdaging aangenomen. Ik heb de wedstrijden van Politehnica Iasi bekeken. Er is altijd ruimte voor verbetering, het is een pas gepromoveerd team dat zichzelf probeert te vinden…

Waarschijnlijk komen er nieuwe spelers, maar er is potentieel. Met hard werken en discipline kunnen we de resultaten behalen die we willen,” zei Silviu Lung Jr. na zijn ondertekening bij Poli Iasi.

Wat voorzitter Cornel Șfaițer zegt

Cornel Șfaițer, voorzitter van Politehnica Iasi, gaf ook enkele verklaringen na de officiële presentatie van doelman Silviu Lung Jr aan de ploeg uit Copou.

“Welkom, Silviu, ik ben blij dat je bij ons bent en dat we kunnen samenwerken. Zoals hij al zei, kennen we elkaar al heel lang, sinds hij bij het nationale jeugdteam zat, er werd een serie van vijf wedstrijden gespeeld in Botoșani, in 2009-2010. Maar ook sinds hij in het eerste nationale team zat.

Ik had een respectvolle relatie met Silviu, zoals ik altijd probeer te hebben met iedereen ter plaatse. Iasi had spelers met Silviu’s ervaring nodig en ik ben erg blij dat hij voor Iasi koos, ik hoop dat we volgend seizoen verder kunnen.

Sinds ik in het voetbal zit, heb ik altijd ervaren spelers in de kleedkamer willen hebben, spelers met persoonlijkheid, omdat op die manier de jongeren in waarde zullen groeien. Silviu is een voorbeeld voor Politehnica en de andere spelers moeten alleen maar van hem leren”, zei Cornel Șfaițer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *