De gebroeders Major, een grote kans in het Europees Rallykampioenschap! Ola Nore Jr. staat op de eerste plaats

De gebroeders Major, een grote kans in het Europees Rallykampioenschap! Ola Nore Jr. staat op de eerste plaats

Na de aankondiging van Ola Nore Jr. dat de Noor financiële problemen heeft onthuld die hem uit de Rally van Tsjechië houden, maakt Norbert Maior volgens FRAS kans om naar de top van het klassement van de ERC 2023 Junior Group te klimmen.

Ola Nore Jr staat bovenaan in het ERC Junior klassement met 94 punten, gevolgd door Norbert Maior met 87 punten en de Italiaan Roberto Dapra met 81 punten. Onder deze omstandigheden zal een top 9-finish voor de Roemeense coureur, met Dapra achter hem, hem naar de eerste plaats stuwen.

Bovendien vechten de drie het ook uit in de ERC4-stand, waar Roberto Dapra aan de leiding gaat met 109 punten, gevolgd door Ola Nore jr. met 94 punten, terwijl Norbert Maior op de derde plaats staat met 87 punten. Alleen een top 9-klassering brengt de coureur uit Cluj minimaal op de tweede plaats.

De gebroeders Maior, een grote mogelijkheid in het Europees Rallykampioenschap! Ola Nore Jr. staat op de eerste plaats

Bovendien mag Ola Nore jr. nu de laatste ronde in Hongarije niet missen, waar elk punt dat Norbert Maior scoort op Roberto Dapra hem Europees kampioen zou maken.

“De volgende is Barum Czech Rally Zlín, helaas zal ik niet op de startlijst staan zoals gepland. Ik voel me erg verdrietig en het doet me veel pijn dat ik niet kan vechten om mijn kampioenschapskansen te behouden. Ik had graag deelgenomen aan deze iconische rally.

We hebben tot het laatste moment hard gewerkt om economische oplossingen te vinden om de rally te kunnen rijden, maar we hebben het budget niet verhoogd. Het zijn moeilijke tijden en helaas kunnen sponsors niet betalen. Ik ben nog steeds blij dat ik de kans heb gekregen om deel te nemen aan het FIA ERC – European Rally Championship, het was echt een avontuur! Niet alleen de rally’s, maar ook om alle geweldige mensen te ontmoeten en het voelt als één grote familie!

Ik wil ook mijn AMD Motorsport-team bedanken voor hun zeer goede en professionele hulp en ondersteuning tijdens het kampioenschap, zonder hen had ik het niet gekund! Ik hoop echt dat ik de kans krijg om dit jaar rally te blijven rijden en een oplossing te vinden voor volgend jaar. Ik wil sterker terugkomen, heel snel!”, is het bericht dat Ola Nore Jr. op Facebook heeft gezet.

Norbert en Francesca Maior, superster

Nog een podiumplaats voor Norbert en Francesca Maior in de Rally van Tsjechië verhoogt de kansen van het Roemeense team op de titel in het Junior ERC.

Het zou een enorm resultaat zijn voor de Roemeense motorsport, na de wereldtitel voor junioren die Simone Tempestini won in het seizoen 2016.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *