Ze schreven geschiedenis voor Roemenië! Wat ze deden op de Europa Cup

Ze schreven geschiedenis voor Roemenië! Wat ze deden op de Europa Cup

Raul Petre en Carol Popa maakten deel uit van de gemengde estafette die tweede werd bij de European Junior Triathlon Cup in Chisinau.

Roemenië heeft een historisch resultaat behaald bij de European Junior Triathlon Cup in Chisinau. De gemengde estafette van ons land eindigde op de 2e plaats, een buitengewone prestatie, geleverd met zeer jonge atleten. Twee van hen, Raul Petre en Carol Popa, zijn teamgenoten in Constanta.

Raul Petre, lid van het estafetteteam, zegt dat hij zich altijd beter voelt als hij voor het team strijdt in plaats van individueel.

“Na het individuele onderdeel voel ik me veel beter in de estafette. Ik raak behoorlijk in vorm. En een intensiteitswedstrijd brengt me nog meer in vorm. Deelnemen voor Roemenië is voor mij elke wedstrijd weer een trots”, zegt Raul Petre, triatleet Roemenië.

Ze schreven geschiedenis voor Roemenië

Hij heeft een ritueel voor de wedstrijd: ’s avonds visualiseert hij de route voor de dag: “De avond voor de wedstrijd zorg ik ervoor dat ik mijn race visualiseer zoals ik wil dat hij wordt en ik doe ook een beetje tactiek van tevoren.”

Raul was als kind al een wedstrijdzwemmer en houdt het meest van het zwemonderdeel in de triatlon. Maar, zegt hij, hij begon ook van het fietsonderdeel te houden: “Het zwemmen en langzaamaan begon het te gaan en de fiets en het lopen werden steeds beter.”

Hij is een echte ster in de buurt waar hij woont. Hij is echter nog niet om zijn handtekening gevraagd: “Ik ren meestal een rondje door de buurt. De meeste van mijn buren weten dat ik aan triatlons doe, waarschijnlijk hun kinderen ook. Het grootste deel van mijn buurt, mijn hele straat weet het. Ik ben er nog niet aan toegekomen om handtekeningen uit te delen. Als ik meedoe aan wedstrijden in Constanta, steunt iedereen me. Ze kwamen me allemaal aanmoedigen bij Hero Mamaia. Het is een geweldige sfeer, dat zoveel mogelijk van mijn familie komt, en grootouders en neven en nichten.”

Voor Carol Popa, die op zijn leeftijd een van de beste triatleten ter wereld is, brengt deelname aan de estafette meer verantwoordelijkheden met zich mee. “Het is een heel ander gevoel, je denkt er bijna aan dat de andere mensen niet iets stoms doen, dat er iets gebeurt door jou en je schiet ook voor hen,” zei Carol Popa.

Hij zegt dat het moeilijkste deel van de race de zwemstart is, waar je ook onderwater klappen krijgt van je tegenstanders: “Het is een gevecht, bij wijze van spreken, ook al wil niemand elkaar raken. Maar je kunt er niets aan doen. Zeker nu het ponton niet zo groot is, is er een gevecht bij de start.”

Raul en Carol, teamgenoten in het Roemeense team, zijn ook clubgenoten bij CSM Constanta, maar rivalen in individuele wedstrijden. Ze zeggen dat ze ondanks hun rivaliteit vrienden zijn en dat samen trainen elkaar helpt om vooruitgang te boeken: “Ja, het helpt me heel erg. We trainen ook samen en hij motiveert me altijd om hem te volgen.”

Natuurlijk is er vriendschap tussen ons, maar uiteindelijk doen we allemaal wat we kunnen om te winnen – Carol Popa, triatlete Roemenië

Raul triatlete sinds zijn 10e, maar hij weet precies waar hij over 5 jaar, in 2028, zal zijn: op de Olympische Spelen in Los Angeles: “Ik triatlete sinds mijn 10e. Over 5 jaar zie ik mezelf in 2028 op de Olympische Spelen”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *