Roemenië organiseert de wereldkampioenschappen tafeltennis in 2025!

Roemenië organiseert de wereldkampioenschappen tafeltennis in 2025!

Sensationeel nieuws voor de Roemeense sport kwam uit Thailand, waar deze dagen het congres van de Internationale Tafeltennis Federatie plaatsvindt! Ons land heeft de organisatie van de Wereldkampioenschappen voor junioren in 2025 toegewezen gekregen en de competitie zal plaatsvinden in Cluj-Napoca.

1953 was het jaar waarin Roemenië voor het laatst gastheer was van een wereldtafeltenniscompetitie, waarbij 4 titels werden gewonnen door Angelica Rozeanu.

2025 zal het jaar zijn waarin alle supersterren van de wereld in Ardeal zullen zijn voor het juniorentoernooi.

Roemenië organiseert het wereldkampioenschap tafeltennis in 2025

Vandaag is Roemenië in Bangkok, tijdens het congres van de Internationale Tafeltennis Federatie, na een felle strijd met de Federatie van Bahrein, gekozen als gastheer voor een kampioenschap van de hoogste orde. Net als voorgaande Europese evenementen zal de competitie plaatsvinden in Cluj-Napoca, in de BT Arena.

In Thailand gaf de voorzitter van de Roemeense Tafeltennis Federatie toe, overweldigd door emotie, dat een droom is uitgekomen!

“Mijn doel en dat van de FRTM is werkelijkheid geworden! Felicitaties aan de Bahreinse Tafeltennis Federatie, een sterke en eerlijke Aziatische concurrent! Dank aan mijn team, het FRTM-team, dank aan de secretaris-generaal Adriana Zamfir, de adjunct-secretaris-generaal Cristian Cretu en altijd naast me, Beatrice Romanescu! Dank aan de atleten en coaches, hun prestaties zijn onze motor!”aldus Cristinel Romanescu, voorzitter van de Roemeense Tafeltennis Federatie.

Het hoofd van de Roemeense tafeltennisbond legde ook uit dat het doel voor de middellange termijn nog gedurfder is: “Zo begint het mooie verhaal van een wereldkampioenschap dat we nog een stap willen maken naar het wereldkampioenschap voor senioren!”.

In 2025, wanneer ons land de Wereldkampioenschappen voor junioren organiseert, viert de WRTF zijn 95-jarig lidmaatschap van de ITTF.

Bij de junioren domineren de “tricolors” van het tafeltennis Europa, met Roemeense atleten die niet minder dan 17 medailles wonnen op de laatste continentale competitie. Roemenië stond op de eerste plaats in het landenklassement met 6 gouden, 4 zilveren en 7 bronzen medailles.

Foto: facebook cristinelromanescu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *