Mihai Leu, gast op ALTCEVA podcast met Adrian Artene

Mihai Leu, gast op ALTCEVA podcast met Adrian Artene

Mihai Leu, de Roemeen voor wie “het onmogelijke niet bestaat”, is te gast bij Adrian Artene in de podcast ALTCEVA die op zaterdag 26 augustus vanaf 19.00 uur wordt uitgezonden.

Geboren in 1968 in Hunedoara, werd hij in Duitsland bekend als bokser onder de naam Michael Löwe, waar hij in 1997 WBO wereldkampioen middengewicht werd.

Mihai Leu, het verhaal van een kampioen

Hij begon met boksen in 1977 bij een club in Hunedoara en in 1982 verhuisde hij naar Dinamo Boekarest.

Onder de vlag van Dinamo won hij vier jaar op rij het nationale kampioenschap, maar in 1986 verhuisde hij naar Steaua București en werd geselecteerd voor het nationale team.

In 1987 werd hij op 19-jarige leeftijd wereldkampioen bij de junioren. Datzelfde jaar ging hij naar de Balkan Spelen in Griekenland, vanwaar hij naar Frankrijk vluchtte. Mihai Leu vertelde zijn fantastische verhaal aan ALTCEVA.

Hij verkocht zijn jas om een buskaartje naar Athene te kopen en vervolgens verstopte een Engelse vrachtwagenchauffeur hem onder zijn stoel om hem naar Parijs te brengen.

Van Frankrijk ging hij naar Duitsland, waar hij zonder loon in een slagerij in Duitsland werkte totdat hij wereldkampioen werd.

Hij stopte met boksen na een blessure en werd ongeslagen, net als de legendarische Europese bokser Terry Marsh.

Na de revolutie keerde hij terug naar Roemenië en vestigde zich met zijn familie in Hunedoara. Daarna begon hij te racen als rallyrijder, waar hij in 2003 nationaal kampioen werd in een Hyundai Accent WRC.

Bekijk de volledige podcast met Mihai Leu alleen op het YouTube-kanaal Something else with Adrian Artene.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *