Simona Halep, last-minute reactie over de DOPAJ-zaak! Wat haar advocaat haar vertelde: ‘Ik ben erg teleurgesteld’.

Simona Halep, last-minute reactie over de DOPAJ-zaak! Wat haar advocaat haar vertelde: ‘Ik ben erg teleurgesteld’.

Simona Halep heeft te horen gekregen dat de uitspraak in haar dopingzaak niet in augustus komt. Ze is bijna een jaar geschorst van het circuit nadat ze positief testte op de US Open van 2022 met Roxadustat.

Ze is gehoord door het onafhankelijke Sports Resolutions tribunaal, maar het is niet bekend wanneer ze een reactie krijgt. Tegen die tijd is ze op de WTA-ranglijst naar de 1140e plaats gezakt.

Na de US Open van 2023 zal Simona Halep helemaal uit de WTA-ranking verdwijnen. Ze heeft dan geen punten meer.

Simona Halep, last-minute reactie op dopingzaak! Wat haar advocaat haar vertelde: ‘Ik ben erg teleurgesteld’.

Simona Halep heeft geen officiële wedstrijd meer gespeeld sinds 29 augustus 2022, toen ze in de eerste ronde verloor op de US Open.

“Het is best een moeilijke zaak geweest. Daar, bij de hoorzittingen, was mijn team buitengewoon. De advocaten ook. Er was ook Bogdan Stoica, de advocaat uit Roemenië, samen met Howard Jacobs uit Amerika.

Ze waren sterk en mijn verdediging was erg goed. De waarheid, het is altijd makkelijker als je de waarheid vertelt en ik voelde dat alles goed zou komen.

Ik had verwacht dat ik de beslissing veel eerder zou krijgen. Voor zover ik weet in de regelgeving is het drie weken. Het is al twee maanden geleden en ik heb absoluut geen nieuws over de beslissing ontvangen.

Ik heb hard getraind, ik heb ook gepost op media omdat ik dit wilde delen met mijn fans, dat ik gemotiveerd ben en dat ik zo snel mogelijk weer op het veld wil staan.

Ik heb van mijn advocaat te horen gekregen dat ik pas eind augustus een beslissing kan nemen. Daar ben ik erg teleurgesteld over. Het is bijna onmogelijk om zo lang op een beslissing te wachten, maar zoals ik al zei kan ik niet veel doen en zal ik moeten wachten.”, aldus Simona Halep volgens Eurosport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *