Florin Ivănoaie, ZINGEN met de kickbokskoning voor de rematch met Ristea in Boekarest

Florin Ivănoaie, ZINGEN met de kickbokskoning voor de rematch met Ristea in Boekarest

De Thor van Banat, Florin Ivănoaie, is in trainingskamp in Nederland, waar hij samen met Glory-kampioen Rico Verhoeven traint voor zijn Dynamite Fighting Show-wedstrijd van 22 september tegen Cristian Ristea.

Ivanoaie kwalificeerde zich voor de halve finales na een TKO in de eerste ronde en zal het in Ristea moeten opnemen tegen een taaie rakker.

De twee hebben elkaar één keer eerder ontmoet, vorig jaar, toen de inwoner van Timisoara werd uitgeroepen tot winnaar door TKO in de laatste ronde. De beslissing werd aangevochten door Ristea, die vond dat hij de winnaar had moeten zijn na de eerste drie rondes, dus de spanning in aanloop naar het gevecht in Boekarest is vrij hoog.

Om in topvorm te zijn is Ivanoaie naar Nederland gegaan voor een toptrainingskamp, waar hij een sparringpartner heeft in Verhoeven, de ongeslagen kampioen van Glory in 2013. De Nederlander heeft ook een belangrijke wedstrijd in november, wanneer hij zijn gordel zal verdedigen na bijna een jaar afwezigheid.

Florin Ivănoaie, traint met de kickbokskoning voor de rematch met Ristea in Boekarest

“We helpen elkaar in deze periode. Houd deze jongen in de gaten want hij belooft veel,” was de boodschap van Verhoeven in aanloop naar het duel tussen Ivănoaie en Ristea op 22 september.

De 26-jarige Ivanoaie heeft een record van 9 overwinningen en 4 verliespartijen en wordt beschouwd als een van de beste zwaargewichten van de nieuwe generatie. Onder zijn meest spectaculaire overwinningen waren die op Ristea, Valentin Bordianu en Marius Munteanu.

Hij verklaart zich klaar voor het duel op 22 september. “Ik adviseer Ristea om me niet te onderschatten zoals de vorige keer. Ik heb veel getraind voor deze wedstrijd, ik wil me plaatsen voor de finale, ik droom ervan om de DFS-band te pakken. Ik wens hem succes, maar ik geef geen seconde op in deze wedstrijd”, aldus de vechter uit Timisoara.

Naast het duel tussen Ristea en Ivănoaie kunnen fans kijken naar 3 andere eliminatiegevechten: Sebastian Cozmâncă vs Iancu Tancul, Ștefan Orza vs Eduard Gafencu en Florin Rambo Lambagiu vs Andrei Ostrovanu. Er zijn ook internationale supergevechten met Andrei Leuștean, Claudiu Bădoi en Bogdan Năstase. Tickets zijn verkrijgbaar via het tickets.ro platform, met prijzen vanaf 50 lei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *