Constitution Square, drifting SHOW voor zaterdag en zondag! 70 coureurs zullen aanwezig zijn op het evenement

Constitution Square, drifting SHOW voor zaterdag en zondag! 70 coureurs zullen aanwezig zijn op het evenement

Er wordt een groot spektakel aangekondigd in de straten rond het Grondwetplein. Het nationale driftkampioenschap keert na een onderbreking van meer dan zes jaar terug naar het centrum van de hoofdstad.

Deze keer als onderdeel van een veel groter evenement, dat naast concerten ook veel andere activiteiten in het teken van motorsport zal bevatten, waaronder tentoonstellingen van klassieke auto’s, supercars, off-road auto’s, GT’s, auto’s die zijn geprepareerd voor wedstrijden, Harley-Davidson motorfietsen, maar ook een show van Vali Porcișteanu.

Het grootste driftpodium van de afgelopen jaren in Roemenië vindt eind deze week plaats op het Constitution Square in de hoofdstad als onderdeel van het Apex Speed Fest, waaraan meer dan 70 coureurs uit zes landen deelnemen, meldt RoDrift.

Constitution Square, driftshow voor zaterdag en zondag! 70 coureurs zullen aanwezig zijn op het evenement

Naast de beste Roemeense coureurs zal de vierde etappe van het Nationaal Driftkampioenschap ook atleten uit Italië, Bulgarije, Oekraïne, Hongarije en Noorwegen aan de start brengen. Fans krijgen de kans om van een aantal unieke momenten te genieten tijdens het evenement, dat ook een concert aan het einde van elke dag zal omvatten, met Delia, Grasu XXL, Alina Irimia en Guess Who als headliners.

Het al beroemde circuit in het Paleis van het Parlement kan ook, met nog één etappe te gaan, de naam van de nieuwe kampioen voor het seizoen 2023 bepalen. Bulgarije’s Nikola Popov is de grote favoriet van de ronde, maar Roemenen van de nieuwe generatie, Natalia Iocsak en Gabi Imre jr zullen alles geven om in de race te blijven voor de grote trofee aangeboden door RoDrift.

Zes voormalige nationale driftkampioenen hebben hun deelname aangekondigd aan het evenement dat zaterdag en zondag plaatsvindt op het Grondwetplein. Răzvan Frățianu, Istvan Szabo, Sorin Ene, Radu Moise, Ivan Ivanov en Claudiu Adam zullen ook strijden voor de overwinning in het meest verwachte driftevenement van het jaar in Oost-Europa. Daarnaast zijn er maar liefst 13 Bulgaren en 6 Italianen ingeschreven voor het podium in de Pro-klasse, een echt record.

Het evenement begint op zaterdag vanaf 8:30 uur met de Semi Pro klasse training, gevolgd door de Pro klasse training, demonstraties en kwalificaties in beide klassen, en wordt ’s avonds om 20:00 uur afgesloten met een concert van Delia en Alina Irimia.

Zondag zal de beslissende dag zijn om de winnaars van het podium te bepalen, met de gevechten gepland vanaf 14:10 uur. Het evenement eindigt om 19:40 met de prijsuitreiking, direct gevolgd door een concert van Grasu XXL en Guess Who.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *