Roemenië, klaar voor het Europees Kampioenschap Teamtafeltennis! Bernadette Szocs: “In Malmo zullen we de Chinese meisjes van Europa zijn!”

Roemenië, klaar voor het Europees Kampioenschap Teamtafeltennis! Bernadette Szocs: “In Malmo zullen we de Chinese meisjes van Europa zijn!”

Het nationale tafeltennisteam van Roemenië gaat naar de Europese teamkampioenschappen om goud te winnen, medaille die hen directe kwalificatie garandeert voor de Olympische Spelen van Parijs volgend jaar.

De “Tricolores” van tafeltennis bereiden zich voor op de Europese Teamkampioenschappen in Malmo, toernooi dat op 10 september van start gaat.

“Als zal zijn om winnen, kwalificeren we ons rechtstreeks voor de Olympische Spelen in Parijs. Ik ben nerveus, maar elke keer maken deze emoties me ambitieuzer. Roemenië is een verenigd en homogeen team”, zei Bernadette Szocs, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam.

Roemenië, klaar voor de Europese kampioenschappen tafeltennis! Bernadette Szocs: “In Malmo zullen we de Chinese meisjes van Europa zijn!”

“Op dit moment denk ik alleen aan het goud, want dat brengt ons naar Parijs,” zei Eliza Samara.

Op het Europees kampioenschap in Malmo is de directe tegenstander van Roemenië de Duitse ploeg, de ploeg die twee jaar geleden in Cluj de meiden van Viorel Filimon het Europees goud bezorgde.

De “Tricolorele” hebben hun revanche gekregen op de Europese Spelen in Krakau deze zomer.

“Zij zijn onze tegenstanders, 75% van het team bestaat uit Chinese spelers. Wij zijn de Chinezen van Europa, we zijn er trots op dat ze bang voor ons zijn. Het Roemeense team heeft een pluspunt omdat we ze de vorige keer, in de finale van de Europese Spelen, hebben verslagen”, voegde Bernadette Szocs eraan toe.

Voor het eerst zit de beste junior in het nationale meisjesteamă, Elena Zaharia: “Ik ben erg blij dat ik deze stap in de senioren heb gezet, stap Ik heb er lang op gewacht. In de toekomst wil ik zoveel mogelijk seniorenmedailles voor ons land halen”.

Na een 5e plaats op de laatste Europese Teamkampioenschappen in 2021 in Cluj-Napoca, werden de jongens 5e, nu hun planuril hebben gemaakte. En voor Iulian Chiriță wedstrijd van Malmo zal de eerste in het “grote” nationale team: “Allereerst willen we de groep doorkomen, we hebben een zware groep, en dan willen we zo ver mogelijk vooruit komen. Dat kunnen we, want we zijn een jong, sterk team en we zullen ervoor werken.”

Ze stonden in kantonnement in Boekarest

Voor het Europees Kampioenschap in Zweden hadden de atleten een zevendaags trainingskamp in Boekarest. Er waren twee atleten om redenen afwezig, Ovidiu Ionescu en Eduard Ionescu, die zich in Zweden bij de groep zullen voegen.

Ik ben fit, speel goed, maar het hangt af van de vorm in Zweden. Als ik in vorm ben goed buiten competitie, ik ben een beetje bang dat ik die vorm niet zal bereiken in competitie – Eliza Samara, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam

Op de laatste Europese kampioenschappen won het nationale damesteam goud in 2017 en 2019 en zilver in 2021.

De “Tricolores” vertrekken vandaag naar Malmo voor de Europese Teamkampioenschappen Tafeltennis, een toernooi dat plaatsvindt van 10 tot 17 september.

Componentie van de Roemeense delegatie:

Vrouwenteam: Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia, coaches: Viorel Filimon en Mihaela Șteff.

Herenteam: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chiriță. Coaches: Andrei Filimon en Ionuț Seni.

Fysiotherapeuten: Adrian Mîrza, Petruț Ghiță. Psycholoog: Mioara Shincan. Dokter: Costin Dumitru.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *