De analyse van een driekleur vóór de “dubbel” van het nationale team tegen Israël en Kosovo in de voorrondes van EURO 2024: “We leven vanuit het verleden”!

De analyse van een driekleur vóór de “dubbel” van het nationale team tegen Israël en Kosovo in de voorrondes van EURO 2024: “We leven vanuit het verleden”!

Andrei Prepeliță, lid van het eerste team dat deelnam aan EURO 2016, vindt dat we onszelf niet moeten vergelijken met de grote Europese mogendheden. Hoewel hij het team van Kosovo beter vindt dan het onze, gelooft de coach van Gloria Buzău dat we een kans hebben om ons te kwalificeren voor het EK 2024.

Het nationale team vecht om na acht jaar weer een eindtoernooi te bereiken, EURO 2024.

Deze maand hebben de jongens van Iordănescu twee uiterst belangrijke wedstrijden voor de boeg: tegen Israël op 9 september en tegen het nationale team van Kosovo drie dagen later, beide thuis.

Harde analyse van een driekleur in de aanloop naar de “double-header” van het nationale team met Israël en Kosovo: “We leven uit het verleden!”

Op dit moment staat Roemenië op de tweede plaats in de groep met acht punten en een reële kans op kwalificatie.

Andrei Prepeliță, de coach van Gloria Buzău, ving het laatste eindtoernooi met de nationale ploeg op, het Euro 2016-toernooi, en nu werpt hij een “koude” blik op de kansen van de “driekleur”.

“Het is duidelijk dat Zwitserland op een ander niveau zit, we speelden tegen ze op Euro 2016, hoewel ik denk dat het verschil toen niet zo groot was als nu,” zei Prepeliță. Hij begrijpt niet waarom er zoveel kritiek was op de spelers van het nationale team na het 0-0 gelijkspel met Kosovo in de eerste leg: “We leven in het verleden, met wat er 20 jaar geleden gebeurde. Ik zie Kosovo als een beter team, ik weet niet wat de argumenten zouden zijn van de mensen die deze kritiek brachten.”

De coach van Glorie wijst erop dat er een groot verschil in waarde is tussen de Kosovaarse en Roemeense ploegen: “Kosovo heeft spelers die vorig jaar het kampioenschap wonnen met Napoli, spelers die voor Galatasaray spelen, die in de Premier League verdedigen, die wij niet in onze ploeg hebben. Laten we realistisch zijn, naar onze selectie kijken, zien waar we spelen en de spelers en coaches vertrouwen geven.”

De nationale ploeg staat tweede in de groep

De jongens van Edi Iordănescu hebben twee uiterst belangrijke wedstrijden voor de boeg, thuis tegen Israël op 9 september en Kosovo op 12 september. Na de eerste vier wedstrijden van de kwalificatiecampagne voor Euro 2024 staat Roemenië nog steeds op de tweede plaats in de groep met 8 punten, dankzij vroege overwinningen op Andorra (2-0) en Wit-Rusland (2-1).

In juni pakte Roemenië nog twee punten na een 0-0 gelijkspel in Kosovo en een 2-2 gelijkspel met Zwitserland. De groep wordt aangevoerd door de voetballers van het Hooglied met 10 punten, op de derde plaats Israël met 7 punten, dan Wit-Rusland met 3 punten, Kosovo met 3 punten en Andorra met 1 punt.

Gloria Buzău wil directe promotie

Na de eerste 5 ronden van de Liga II een kampioenschap, met Andrei Prepeliță op de bank, staat Gloria Buzău momenteel op de 2e plaats. De voormalige FC Argeș coach heeft duidelijke doelen: “We zijn hier niet gekomen om te lopen, maar om direct te promoveren”.

Gloria begon dit seizoen met een 0-0 uitwedstrijd tegen CS Mioveni, gevolgd door een 2-1 thuisoverwinning tegen CS Tunari. In de 3e ronde behaalden ze een gelijkspel, 1-1 uit tegen Chindia Târgoviște, daarna een thuisoverwinning, 1-0, tegen Metaloglobus en een uitoverwinning, 4-2, tegen FC Unirea Dej.

Het team van Prepeliță is ook aanwezig in de Roemeense beker, waar ze de groepsfase bereikten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *