Boodschap van de voormalige coach van Simone HALEP na 4 jaar schorsing: “Degenen die mij kennen, kennen mijn mening”. Halep: “Ik ben geschokt!”

Boodschap van de voormalige coach van Simone HALEP na 4 jaar schorsing: “Degenen die mij kennen, kennen mijn mening”. Halep: “Ik ben geschokt!”

De voormalige coach van Simone Halep, Darren Cahill, heeft gereageerd nadat de tennisster een recordschorsing van vier jaar kreeg vanwege een positieve Roxadustat-test op de US Open van 2022.

De Australische coach, die sinds het begin van het schandaal aan Simona’s zijde stond, sprak opnieuw zijn vertrouwen uit in de onschuld van de speelster.

“Degenen die mij kennen, weten hoe ik over dit alles denk. Mijn steun voor Simona is vast. Blijf sterk, Simo. Deze zaak was altijd bedoeld voor het Hof van Arbitrage voor de Sport in Zwitserland” – schreef Darren Cahill op het X-platform (voorheen Twitter).

Simona en Darren begonnen in 2015 samen te werken, aanvankelijk als onderdeel van het ontwikkelingsprogramma voor jonge spelers van Adidas. Hun samenwerking besloeg de periode 2015-2018, waarin Simona het Roland Garros-toernooi (2018) wist te winnen en nummer 1 werd op de WTA-ranking.

Hun eerste breuk vond plaats aan het einde van 2018, toen Darren zei dat hij meer tijd nodig had voor zijn gezin. Op 12 september 2019 kondigde Simona aan dat de Australiër terugkeerde in haar team. In de zomer van datzelfde jaar won onze sportvrouw de Wimbledon-titel aan de zijde van Daniel Dobre, waarbij ze ook profiteerde van het advies van sportanalist Darren Cahill (ESPN).

Simona Halep: “Ik ben geschokt dat je een atleet alleen op basis van een gok kunt schorsen”

Simona Halep geeft zich niet gewonnen, ze gaat in beroep tegen haar schorsing van vier jaar wegens doping, zo heeft de voormalig wereldtopper aangekondigd.

“Ik ben geschokt zou ik zeggen en het is een groot onrecht wat er gebeurt. Ik heb nooit gedopeerd en ik heb absoluut nooit gedopeerd en dit zal allemaal op een dag uitkomen. Ik zal de experts alles laten bespreken omdat zij het beste weten wat er is gebeurd. Ik ben ervan overtuigd dat ik op een dag zal bewijzen dat ik onschuldig en schoon ben.

Alles wat er gebeurd is, was in alle opzichten oneerlijk. Ik ben erg teleurgesteld en ik kan zeggen dat ik geschokt ben dat men een atleet alleen kan beoordelen op veronderstellingen, op niets concreets. Al mijn bloedtesten waren negatief en er zijn absoluut geen verboden middelen gevonden. In de urine, alleen op de 29e, kwam er een kleine hoeveelheid Roxadustat uit en dat was het.

Nu moet ik naar het CAS en ik ga in beroep tegen deze onzinnige beslissing vanuit mijn standpunt en ik hoop dat de waarheid ooit boven tafel komt en ik zal tot het einde vechten om dit aan te tonen,” vertelde Simona Halep aan Euronews.

Halep kondigde op haar Instagram-account aan dat ze het farmaceutische bedrijf dat het supplement produceert dat volgens haar “besmet is met roxadustat” zal aanklagen. a het farmaceutische bedrijf dat het supplement produceert dat volgens haar “besmet is met roxadustat” zal aanklagen.

De schorsing van Simone Halep geldt van 7 oktober 2022 tot 6 oktober 2026. Als de schorsing van kracht blijft, kan dat het einde betekenen van Simone’s carrière, die op 27 september 32 jaar wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *