“Kampioenen zijn op het CIRCUIT, niet op de wegen”, drift straatpodium in de hoofdstad

“Kampioenen zijn op het CIRCUIT, niet op de wegen”, drift straatpodium in de hoofdstad

De voorlaatste ronde van het Nationaal Drift Kampioenschap in de straatklasse, georganiseerd onder het motto “Kampioenen zijn op het circuit, niet op de wegen”, vindt dit weekend plaats op de Poligonul Moto in Sector 3 van de hoofdstad, kondigt RoDrift aan.

Het doel van dit project is om de prestatiesport te promoten en jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Met dit evenement wil RoDrift motorsportliefhebbers aantrekken voor de wedstrijden van het Nationaal Driftkampioenschap en georganiseerde en legale sportactiviteiten bevorderen onder auspiciën van de Roemeense Federatie van Sportmotorrijders en het Nationaal Agentschap voor Sport.

“Kampioenen zijn op het CIRCUIT, niet op de wegen”, driftstraatpodium in de hoofdstad is de volgende

Het evenement vindt plaats op 16 en 17 september bij de Pallady Moto Range aan de Drumul Gura Bădicului Street, Sector 3, Boekarest. Tientallen amateurcoureurs hebben zich al ingeschreven voor de etappe waarmee het seizoen in het nationale driftkampioenschap, straatklasse, wordt voortgezet.

Het publiek heeft op beide dagen gratis toegang.

Naast de straatwedstrijd, het publiek professionele driftrijders in actie zien, die niet alleen een demonstratie zullen geven vanmaar ook cursussen zullen geven over verantwoordelijkheid en preventie. Tegelijkertijd krijgen fans de kans om rechts van de professionals op het circuit te racen.

Het beste gaat naar Transilvania Motor Ring

Daarnaast krijgen alle driftliefhebbers via dit project voor het eerst de kans om het tegen elkaar op te nemen op het circuit. De besten krijgen de kans om deel te nemen aan de laatste etappe op de Transilvania Motor Ring.

“Omdat we zoveel verzoeken hebben gekregen van amateurs die deze sport in een legaal kader willen beoefenen, hebben we besloten om in dit stadium twee aparte circuits te creëren, één voor alle geregistreerde amateurs en één voor gelicentieerde coureurs uit de Street-klasse, zodat alle enthousiastelingen de kans krijgen om hun grenzen te testen op het circuit, in een georganiseerde en veilige omgeving.

We hopen dat de amateurs die op dit podium zullen presteren in de toekomst professionele driftcoureurs zullen worden, echte kampioenen op het RoDrift circuit”, aldus Denis Manea, RoDrift Vice President.

Dit project, gefinancierd door de gemeente Sector 3 met niet-terugvorderbare fondsen uit de lokale begroting, stimuleert de bevordering van sportiviteit en verkeersveiligheid, maar ook de ontwikkeling van een cultuur van respect en verantwoordelijkheid onder jonge motorsportliefhebbers, met een positieve impact op de gemeenschap en de maatschappij in het algemeen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *