Marco Dulca heeft de Superliga verlaten voor een buitenlandse ploeg! “Iedereen heeft me heel goed ontvangen”

Marco Dulca heeft de Superliga verlaten voor een buitenlandse ploeg! “Iedereen heeft me heel goed ontvangen”

De Sloveense club Celje heeft bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft bereikt met de Roemeense voetballer Marco Dulca, die het laatst voor Chindia Targoviste speelde.

De middenvelder, die in zijn carrière ook voor FCSB speelde, heeft een contract voor drie seizoenen getekend.

Marco Dulca heeft de Superliga verlaten voor een buitenlandse ploeg! “Iedereen heeft me heel goed ontvangen”

“De eerste indrukken zijn erg positief. Iedereen heeft me heel goed ontvangen. Ik kom met het duidelijke doel om het team aan het kampioenschap te helpen. Omdat ik de play-offs van de Conference League heb gehaald, heb ik een goed beeld gekregen van wat voor team dit is.

Ik heb ook wat vrienden in Slovenië die me veel goede dingen hebben verteld over Celje en de Sloveense competitie. Ik kijk uit naar mijn tweede buitenlandse ervaring en ik ben klaar om het beste van mezelf te geven. Ik ben een hardwerkende speler die van zowel verdedigende als aanvallende taken houdt. Ik wil het team helpen en dit seizoen al trofeeën winnen,” zei Dulca.

Marco Dulca, zoon van voormalig international Cristian Dulca, werd op 11 mei 1999 geboren in Zuid-Korea. Hij begon met jeugdvoetbal voor de universiteit van Cluj, waarvandaan hij werd getransfereerd door Swansea (Engeland). Hij speelde, op senior niveau, voor FC Viitorul Constanta, in het seizoen 2019-2020.en speelt sinds augustus 2020 voor Chindia Târgoviște en FCSB.

Hoeveel kostte Marco Dulca toen hij van FCSB kwam

Gigi Becali betaalde 300.000 euro aan Chindia voor de transfer van de voetballer, maar Dulca kon de eigenaar van de rood-blauwe ploeg niet overtuigen en stuurde hem na 13 aangekruiste wedstrijden terug naar deze ploeg.

Marco Dulca vertelde hoe het was om afscheid te nemen van FCSB.

“Ik herinner me de eerste keer dat we tegen Farul speelden en met 3-1 verloren. We hadden niet de meest briljante wedstrijd, maar we blunderden niet. Toen ik de volgende dag wakker werd, zag ik mijn gezicht overal op sociale media en dat was geen leuk nieuws.

Eerlijk gezegd was ik een dag of twee echt aangedaan. Ik had niet gedacht dat ik dat zou zijn, ik legde het mezelf op. Maar ik dacht aan mijn familie. Mijn oma belde me huilend op om te vragen wat er gebeurd was.

Ik kreeg elke dag artikelen. Er verschenen non-stop negatieve artikelen totdat ik het contract beëindigde,” zei Marco Dulca.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *