Ion Tiriac donderde in het geval van de schorsing van Simone Halep: “Iemand die de spot drijft met haar leven, met haar carrière…de beslissing is utopisch”.

Ion Tiriac donderde in het geval van de schorsing van Simone Halep: “Iemand die de spot drijft met haar leven, met haar carrière…de beslissing is utopisch”.

Simona Halep is voor vier jaar geschorst na een positieve test op de stof Roxadustat tijdens de US Open van 2022. Ion Țiriac, een van de naasten van de voormalige WTA-leidster, gaf commentaar op de beslissing.

De Roemeense gaat in beroep bij het CAS, het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne, om een verlaging van de straf te krijgen.

Halep moet ook een groot geldbedrag terugbetalen nadat ze werd verbannen van de WTA Tour.

Ion Țiriac donderde op de schorsing van Simone Halep: ‘Iemand die de spot drijft met haar leven, met de carrière van iemand die nummer één was…de beslissing is utopisch’.

Wat de advocaat van Simone Halep zegt in het dopingschandaal.

“De beslissing is utopisch. Ja, er zijn fouten gemaakt vanaf het begin. Iedereen om haar heen had gevraagd moeten worden, te beginnen met papa, mama, puppy, kat, coach, fysiotherapeut of mental coach… Simona Halep bood zich niet vrijwillig aan! Ik steek nog steeds mijn hand in het vuur. Ik heb nog geen commentaar gegeven en zal dat ook niet veel doen, want zo’n lichtgeraakt ding heb ik het hele jaar al een of twee keer gezien. Ik heb mijn hand op haar schouder gelegd en haar gezegd dat we allemaal achter haar stonden en dat ze een beetje moed moest hebben. Maar dat iemand de spot drijft met haar leven, met de carrière van iemand die nummer één was… Er zijn vraagtekens. Ik ben een van de 5-6 mensen die in de jaren 90 het WADA moesten doen. En ik denk dat het een goed orgaan is, als het goed, logisch en normaal werk blijft doen. Ik was degene die zei dat zelfs als een atleet door drie met open mond wordt vastgehouden en de vierde ze door zijn strot duwt, het nog steeds positief is!

Maar waar hebben we het hier over? Vele dagen prutsen. Hoe zet je iemands leven een jaar lang stil? Of je bent onbeschoft, weet niet waar het over gaat en laat het aan anderen over, of tenzij het iets verdachts is… Waarom zeiden ze op de dag dat ze het ontdekten niet “Stop! Je bent een verdachte”? En de verdachte mag doorgaan met zijn activiteiten totdat hij schuldig wordt bevonden. Je bent pas schuldig als je weet waarom”, zei Ion Tiriac volgens Digi Sport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *