Seksschandaal bij Real Madrid. Vier spelers, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, aangeklaagd

Seksschandaal bij Real Madrid. Vier spelers, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, aangeklaagd

De Spaanse ploeg Real Madrid is getroffen door een seksschandaal waarbij jongeren uit haar jeugd- en juniorencentrum betrokken zijn, meldde het Spaanse dagblad AS donderdag. Verschillende spelers filmden een minderjarig meisje tijdens seksuele handelingen zonder dat ze wist dat ze werd gefilmd en deelden de clips vervolgens via sociale media.

“Vier jonge spelers van Real Madrid worden onderzocht door de Spaanse justitie”, schrijft AS, dat ook details geeft.

Er zijn geen namen bekend gemaakt, maar vermoedelijk gaat het om één speler uit het reserveteam en drie anderen uit het C-team. Het politieonderzoek begon nadat op 6 september in Mogan, Canarische Eilanden, een klacht was ingediend door de moeder van een minderjarig meisje, die ook aangaf dat een van de aanvallers haar dochter had gefilmd.

De rechter aan wie de zaak werd toegewezen besloot de vier spelers aan te klagen bij de 3e onderzoeksrechtbank van San Bartolomé de Tirajana, Gran Canarias, en zal hen oproepen om te getuigen op 8 november. Volgens radiozender Cadena Cope stemde de rechter er ook mee in dat de mobiele telefoons van de betrokkenen in beslag zouden worden genomen en dat de inhoud ervan zou worden doorzocht zodat alle gegevens, gesprekken en bestandsbewegingen die plaatsvonden in de dagen na de opname bekend zouden worden.

Reactie Real Madrid

De voetbalclub zei dat het om één Castilla-speler en drie Real Madrid-spelers ging.

“Real Madrid maakt bekend dat het heeft vernomen dat een speler van Castilla en drie spelers van Real Madrid C naar de politie zijn gebracht om verklaringen af te leggen in verband met een klacht over de vermeende verspreiding van een privévideo op WhatsApp. Zodra de club over gedetailleerde kennis van de feiten beschikt, zal het passende maatregelen nemen.”, liet de club weten in een persbericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *