Andreea Răducan, over de schorsing van Simone Halep! De voormalige grote turnster was ook betrokken bij een dopingzaak

Andreea Răducan, over de schorsing van Simone Halep! De voormalige grote turnster was ook betrokken bij een dopingzaak

Andreea Raducan verloor haar gouden medaille op de Olympische Spelen van Sydney 2000 nadat ze positief was bevonden. Ze werd behandeld met Nurofen door de dokter van het Roemeense nationale turnteam. Nu heeft ze zich uitgesproken over de zaak van Simone Halep.

Halep, die positief testte op roxadustat, werd voor vier jaar geschorst wegens doping.

Ze gaat in beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport om haar straf te verminderen.

Andreea Răducan over de schorsing van Simone Halep! De voormalige grote turnster was ook betrokken bij een dopingzaak

“Simona is een uitzonderlijke atlete, punt. Ze heeft dit land eer aangedaan door de resultaten die ze op hoog niveau heeft behaald, zelfs als het vonnis hetzelfde blijft. Ongeacht het uiteindelijke vonnis zal niemand haar de prestaties afnemen die ze heeft geleverd, noch het talent dat ze heeft. Het lastige is dat deze straf op een delicaat moment komt voor haar… in de zin dat het heel moeilijk zal zijn om te wachten tot de schorsingsperiode voorbij is voordat ze terug kan keren in de competitieve arena. Ik heb nog geen gesprek gehad met Simona om je precies te vertellen hoe ze zich voelt, maar ik kan me voorstellen dat het heel moeilijk is om de woorden te vinden om de periode te beschrijven die ze nu doormaakt”, zei voormalig turnster Andreea Răducan.

Simona’s situatie is delicaat, zonder twijfel, en dat is wat er met mij is gebeurd. Elke gebeurtenis als deze die je uit het natuurlijke verloop van sportprestaties haalt, is extreem onaangenaam. We zijn nu allemaal bij haar. Simona heeft haar eigen situatie, die is anders dan de mijne. In tegenstelling tot mijn situatie hoop ik dat ze bij het Hof van Arbitrage voor de Sport, dat niet eens een staat binnen een staat is zoals het Internationaal Olympisch Comité in mijn geval was, een extra kans krijgt. Dus van onze kant heeft ze alle steun en vertrouwen. Ik denk dat niemand twijfelt aan het talent, de vriendelijkheid, de inzet en de eerlijkheid waarmee ze tot nu toe op een zeer hoog niveau heeft getennist – Andreea Răducan, over Simona Halep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *