De helden van EUROPAN spelen in Blaj in de Roemeense Supercup!

De helden van EUROPAN spelen in Blaj in de Roemeense Supercup!

In de mannenfinale komen de coach en vier spelers uit de kwartfinales van EuroVolley in actie.

Na de sprookjesachtige campagnes van de nationale teams op het EK staat het Roemeense volleybal zaterdag weer in de schijnwerpers. In de nieuwe multifunctionele hal in Blaj, die bij deze gelegenheid wordt ingewijd, spelen de meest waardevolle teams van het afgelopen seizoen de wedstrijden van de Roemeense Supercup in een double-header.

De eerste wedstrijd begint om 16:00 uur en gaat tussen de herenkampioen CSM Arcada Galati en de Roemeense bekerhouder SCMU Craiova. Het zal een aantal spelers samenbrengen die geschiedenis schreven op de Europeanen.

De helden van de Europeanen spelen in Blaj in de Roemeense Supercup

Arcada wordt gecoacht door Sergiu Stancu, en Marian Bala en Andrei Butnaru zullen op het veld staan, terwijl SCMU Craiova Robert Călin en Sergio Diaconescu aan het werk heeft! In de vrouwenfinale, die om 19.00 uur begint, nemen kampioenen CSM Volei Alba Blaj het op tegen bekerhouders CSM Lugoj. De coördinator van de gastheren is de coach van het nationale seniorenteam, Iarina Axinte.

“Samen met CSM Volei Alba Blaj zijn we erin geslaagd om deze Supercup te organiseren. Een Supercup zoals nooit tevoren, met alles erop en eraan, met lasers, met scènes tussen de wedstrijden door. Er zullen prijzen zijn en het zal eindigen met een Voltaj concert. Het is iets wat nog nooit eerder is vertoond. We proberen een sport- en kunstshow neer te zetten.”, zei Adin Cojocaru, voorzitter van de Roemeense Volleybal Federatie.

Het zal allemaal eindigen in een spectaculaire dubbele prijsuitreiking, naar het voorbeeld van de Champions League twee jaar geleden.

“We respecteren wat er gebeurde in de Champions League, waar de prijsuitreiking aan het einde van de tweede finale zal zijn. Er komen twee aparte podia voor de winnende meisjes en jongens. We proberen iets mooiers, spectaculairders te creëren, waar de atleet ook wordt gerespecteerd, waar hij ook het middelpunt van de belangstelling is.”Cojocaru voegde eraan toe.

Felicitaties nog steeds voor Europese prestaties

Hoewel er bijna drie weken zijn verstreken sinds de spectaculaire kwalificatie van de nationale mannenploeg voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap, zijn de internationale echo’s nog niet verstomd. De voorzitter van de Roemeense Volleybal Federatie, Adin Cojocaru, voelde dit aan den lijve toen hij het 50ste verjaardagsgala van de Europese Volleybal Confederatie (CEV) bijwoonde.

Bij de Europese Confederatie werd ik gefeliciteerd, ik dacht niet na, ik was blij met wat we gedaan hadden als resultaat van Roemenië. Maar op de eerste bijeenkomst die we hadden, kwamen veel landen, waaronder Turkije, de voorzitter van de Turkse federatie, en niet te vergeten de voorzitter van de Europese Confederatie, de heer Boricic, de heer Arena, de vicevoorzitter, maar ook vertegenwoordigers van federaties als Oostenrijk, Slowakije, Tsjechië, Finland, ons feliciteren met het resultaat. Voor het feit dat we er waren en ze waren blij om zo’n competitief Roemeens team te zien. Je voelt je trots, je voelt je goed, als ze over je praten en mensen waarderen wat ze op het veld zien – Adin Cojocaru, voorzitter van de Roemeense Volleybal Federatie

Roemenië is in de strijd om zich te kwalificeren voor het WK 2025

De volgende stap voor Roemenië zou zijn om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap van 2025, wat direct bereikt kan worden door een medaille te winnen in continentale wedstrijden, of afhankelijk van hun plaats op de wereldranglijst aan het einde van volgend jaar. Op dit moment staat Roemenië op de 24e plaats, dus als de wedstrijd dit jaar zou worden gehouden, zou Roemenië bij de 32 deelnemende landen horen.

“Op dit moment, als we het er over hebben, stelt de 24e plaats ons in staat om deel te nemen aan een wereldkampioenschap. Roemenië zou daar deel van uitmaken. Het valt nog te bezien bij de Olympische kwalificaties, maar ook bij de Olympische Spelen, wat er zal gebeuren, welke teams punten zullen winnen of verliezen afhankelijk van de resultaten die ze daar behalen. We moeten volgend jaar ook nog meedoen aan de Golden League, waar we meer punten moeten verzamelen”, voegde Adin Cojocaru toe.

De goede resultaten van dit jaar dwongen de officials van de Roemeense Volleybal Federatie om hogere doelen te stellen voor de volgende editie van de Europese Kampioenschappen, die plaatsvinden in 2026. Het nationale mannenteam heeft zich daar als gastheer al voor gekwalificeerd, terwijl de meisjes in 2025 in de kwalificatiewedstrijden zullen spelen.

We willen de resultaten van onze teams op het EK in 2026 behouden, zo niet overtreffen. We hebben de meisjes ook verteld dat ons volgende doel het bereiken van de kwartfinales zal zijn. Voor de jongens is dat al gelukt, dus nu is hun minimale doel om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Europese Kampioenschappen – Adin Cojocaru

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *