De Vriendschapsbrug gaat zaterdag een uur dicht voor een sportwedstrijd / Start in Bulgarije, Finish in Roemenië

De Vriendschapsbrug gaat zaterdag een uur dicht voor een sportwedstrijd / Start in Bulgarije, Finish in Roemenië

“Ook op de sector tussen km. 60+800 en km. 62+000 (Prieteniei weg), een sector onder het bestuur van de gemeente Giurgiu, zal het wegverkeer worden afgesloten in de richting Boekarest – Vama Giurgiu (rechterzijde van de weg), het verkeer zal worden afgesloten in beide richtingen, op één rijstrook elk, op de linker rijstrook van de weg in de richting Vama Giurgiu – Boekarest”, aldus de geciteerde bron.

Het sportevenement vindt plaats op de route: Ruse City Centre (Bulgarije) – Friendship Bridge (DN 5) – Giurgiu Local Police Headquarters-Șos. Prieteniei (DN 5) – Kaufland rotonde – Șos. Boekarest (gemeente Giurgiu) – Unirii Plein (gemeente Giurgiu) – Klokkentoren (gemeente Giurgiu).

“Het unieke van dit sportevenement ligt in het feit dat de start in het ene land is en de finish in het andere. Volgens het rotatieprincipe veranderen de start en finish elk jaar. In 2023 is de start van de 15 km lange route in het centrum van Ruse, Bulgarije, en de finish in Giurgiu, Roemenië,” aldus CNAIR.

De route gaat ook over overwegend vlak terrein en komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de twee Donausteden.

Volgens de organisatoren brengt de wedstrijd 300 deelnemers samen uit Roemenië, Bulgarije, Servië, Ierland, Polen en zelfs Japan.

We raden ook aan om te lezen:

VIDEO | CNAIR, na het ongeluk met een Turkse vrachtwagen die de Vriendschapsbrug blokkeerde: “Het kwam door de Bulgaren, ze onderhouden hun deel van de brug niet!”

Fotobron: Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *