Voormalig voetballer Danut Lupu veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf

Voormalig voetballer Danut Lupu veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf

Voormalig voetballer Dănuț Lupu is veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf en zal zich naar verwachting overgeven aan de penitentiaire inrichting van Rahova om zijn straf uit te zitten.

Op 4 september verscheen Dănuț Lupu voor de rechter voor een nieuw proces nadat hij meerdere keren was betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De ambtenaar van de Dinamo Sportclub kreeg een gevangenisstraf van zeven maanden en tien dagen en is in beroep gegaan, aldus Prosport.

Danut Lupu zei dat hij gedwongen werd om zonder rijbewijs te rijden. Hij herhaalde dat hij spijt had van de overtreding, maar benadrukte dat hij er niets aan kon doen.

“Lieve kinderen, weet dat het leven belangrijker is dan alles. Stop ermee om zonder rijbewijs en dronken achter het stuur te kruipen. Drugs zijn uit den boze. Ik ben alleen achter het stuur gekropen omdat ik naar het ziekenhuis moest omdat ik zo ziek was. Ik ben niet verongelukt, ik was niet dronken. Ik ging naar het ziekenhuis en kreeg wat ik nodig had.

Misschien was ik wel dood geweest als ik niet achter het stuur was gekropen. Ik heb er spijt van dat ik ben ingestapt, maar ik geloof dat iemands leven en gezondheid belangrijker zijn dan wat dan ook. In het gebied waar ik was, had ik 112 niet kunnen bellen.”aldus Dănuț Lupu.

Het door Dănuț Lupu en zijn advocaat ingestelde beroep werd echter afgewezen en de voormalige voetballer zal een straf van 7 maanden en 10 dagen uitzitten en zich moeten melden bij de penitentiaire inrichting van Rahova.

“CAB in strafzaak nr. 13016/1748/2022 verwerpt het beroep van de verdachte Dănuț Lupu.

02.10.2023

Geschatte tijd: 09:00

Voltooid: S2 C6 A

Soort oplossing: Verworpen beroep

Op grond van artikel 421, lid 1, punt 1, onder b), van het Wetboek van Strafvordering wordt het hoger beroep van rekwirant Lupu Dănuț tegen strafvonnis nr. 79/16.02.2023 van de rechtbank van Cornetu in zaak nr. 13016/1748/2022 ongegrond verklaard. 2) Op grond van artikel 275, lid 2, van het wetboek van strafvordering wordt verweerder-rekwirant veroordeeld tot betaling van 500 lei als door de staat voorgeschoten gerechtskosten. Definitief. Uitgesproken door de beslissing ter beschikking te stellen van de verweerder en de openbare aanklager via de griffie van de rechtbank, vandaag, 2 oktober 2023.

Document: Beslissing 1401/2023 02.10.2023″.is het vonnis in de zaak waarin Danut Lupu werd veroordeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *