EXCLUSIEF | Dănuț Lupu, neergeslagen in de gevangenis. Hij huilt met zijn vrouw aan de telefoon en wacht op Gigi Becali om hem te redden

EXCLUSIEF | Dănuț Lupu, neergeslagen in de gevangenis. Hij huilt met zijn vrouw aan de telefoon en wacht op Gigi Becali om hem te redden

De voormalige voetbalgrootheid Dănuț Lupu zit in de gevangenis van Rahova nadat hij herhaaldelijk achter het stuur is gekropen ondanks het feit dat zijn rijbewijs sinds 2001 is ingetrokken. Hij huilt aan de telefoon als hij met zijn vrouw praat en wacht op Gigi Becali om hem tijdens zijn detentie voor FCSB te laten werken, zoals hij had beloofd.

Dănuț Lupu, 56, werd op 2 oktober veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf voor rijden zonder rijbewijs. De voormalige voetballer was op dat moment in het buitenland en daarom gaf hij zichzelf pas zes dagen later aan op de luchthaven Henri Coandă, nadat de Roemeense autoriteiten hem al onder internationaal arrest hadden geplaatst en zijn foto op de Roemeense politiewebsite was gepubliceerd.

Zodra hij uit het vliegtuig stapte, werd Lupu geboeid en direct naar de gevangenis van Rahova gebracht, waar hij volgens de procedure 21 dagen in quarantaine moest doorbrengen en waar een commissie zijn executieregime en recht om te werken zou bepalen.

Bronnen binnen het Nationaal Bestuur van Strafinrichtingen (ANP) vertelden Gânduldat de voormalige voetbalgrootheid was ondergebracht op afdeling II, waar de voormalige cellen van bijzonder gevaarlijke of suïcidale gevangenen zich bevinden. De geciteerde bronnen zeiden dat, hoewel er stapelbedden in de kamer waren, hij naar verluidt in een bed beneden mocht slapen nadat een gevangene het had opgegeven ten gunste van Lupu om humanitaire redenen.

De voormalige international weegt ongeveer 130 kilo en heeft een zwakke gezondheid, naar verluidt met diabetes. Daardoor zou het moeilijk voor hem zijn geweest om in bed twee te klimmen.

Daarnaast hebben bronnen Gândul voegde eraan toe dat Dănuț Lupu bezoek krijgt van zijn zoon Răzvan, die hem voedselpakketten brengt. Desondanks aarzelt de gevangene niet om te eten van het voedsel dat in de gevangeniskeuken wordt bereid en, wat de pakketten betreft, hebben sommige gedetineerden geklaagd dat de voormalige atleet gierig is en met niemand deelt.

Vrouw zou hem nooit bezoeken

Als Razvan Lupu elke bezoekdag bij zijn vader langs zou gaan, zou de oud-voetballer nooit bezoek krijgen van zijn vrouw. Bronnen binnen het ANP zeggen echter dat Danut Lupu heel vaak met zijn vrouw aan de telefoon praat en vaak huilt met de hoorn in zijn hand.

Tegelijkertijd wacht de gevangene naar verluidt op het einde van de quarantaine en op overplaatsing naar de Jilava Penitentiary, waar George Becali zijn woord zou hebben gehouden en hem namens FCSB een werkaanbod buiten de gevangenis zou hebben gestuurd.

“Hij gaf hem 7 maanden, hij doet 3 en een halve maand in open regime. Pac, papier, ik geef hem. Meneer, ik wil van u in de gevangenis een gevangene huren die voetballer was, een goede middenvelder, hij gaf goede passes (n.r. – lacht). Begrijpt u? Die in een team zat dat kampioen werd. Anders geeft hij het je niet. En ze sturen hem naar mij in een auto, ze halen Lupu op om 07:00 in de ochtend, ze brengen hem naar mijn huis, naar Berceni. Hij snijdt bladeren voor honden, wat kan hij doen!”, verklaarde de financier van FCSB na de veroordeling van Dănuț Lupu.

LEES OOK:

EXCLUSIEF: Danut Lupu’s eerste verklaring na beroep tegen zijn executievonnis: ‘Ik moest wel. Ik ging gewoon naar het ziekenhuis”.

Dănuț Lupu barstte in tranen uit nadat hij hoorde dat hij naar de gevangenis moest: “Ik maak me geen zorgen om mezelf, maar om mijn familie”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *