Dinamo speelt tegen Poli Iasi en Ovidiu Burcă VERKLAART: “Ik ben er vast van overtuigd dat we onszelf dit jaar van degradatie zullen redden”

Dinamo speelt tegen Poli Iasi en Ovidiu Burcă VERKLAART: “Ik ben er vast van overtuigd dat we onszelf dit jaar van degradatie zullen redden”

Dinamo coach Ovidiu Burcă zegt dat zijn team dit Superleague seizoen gered zal worden van degradatie. Na 13 speelronden staan de rood-witten op de één na laatste plaats in het klassement, 15e, met negen punten, drie meer dan de laatste ploeg in het kampioenschap, FC Botoșani.

Dinamo ontmoet Poli Iasi op vrijdag om 20:30 in Arena Națională in de 14e ronde van de Superleague.

“De situatie is zorgwekkend, het baart ons allemaal zorgen, je weet gewoon dat de spelers laat kwamen, we hadden een speciale situatie. Bovendien gaat de terugkeer naar de eerste divisie gepaard met behoorlijk complexe situaties. Van buitenaf is het makkelijk om met vingers te wijzen. Ik ben er heilig van overtuigd dat Dinamo dit jaar gered zal worden van degradatie. Ik heb het volste vertrouwen in mijn team. De spelers die zijn gekomen hebben een goed fysiek niveau bereikt, ze hebben zich geïntegreerd en ik ben er vast van overtuigd dat je vanaf nu een ander gezicht van het team zult zien. Ik denk niet dat er zo’n grote breuk in het klassement is dat we denken dat we het doel niet kunnen bereiken, namelijk de top 10 teams, ik denk dat we een kans hebben”, zei Ovidiu Burcă.

Dinamo speelt tegen Poli Iasi en Ovidiu Burcă laat weten: “Ik ben er heilig van overtuigd dat we onszelf dit jaar zullen redden van degradatie”

Burcă zei ook dat er geen kilte is in zijn relatie met de bazen van Dinamo.

“Ik weet heel goed wat het betekent om coach te zijn, als je wint steunen veel mensen je, maar als je verliest sta je er alleen voor. Ik wil niemand de schuld geven, ik heb een management dat me steunt en daar bedank ik ze voor, er is geen breuk tussen hen en mij. Ik denk niet dat er een Dinamovista is die blij is met de manier waarop het team er nu uitziet en met de plaats die we in het klassement innemen. De voorwaarden die we hebben en die het management biedt zijn misschien wel hoger dan de top 10 teams en het is aan mij en het team om deze situatie te veranderen. Ik heb veel vertrouwen in de groep spelers die ik heb. We hebben samen goede en slechte tijden meegemaakt en ik heb er alle vertrouwen in dat het team zal reageren. Ik ben kalm, ik ben volledig gefocust op wat we moeten doen en ik ben ervan overtuigd dat we uit deze situatie zullen komen,” voegde hij eraan toe.

Ik ben er vast van overtuigd dat het team een ander gezicht zal laten zien. Het is onze plicht om deze situatie te veranderen. De wedstrijd tegen Iasi wordt heel interessant, want sinds ik hier ben, hebben we nog niet weten te winnen. Leo Grozavu is een coach die het team veel agressie geeft. Laten we hopen dat we dit keer de beste oplossingen vinden om gemakkelijk in de eindstand te komen. Het is voor mij een extra motivatie dat we Poli Iasi de laatste tijd niet hebben kunnen verslaan. Het is een trots situatie die ons geen rust geeft en ons extra motivatie zal geven – Ovidiu Burcă

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *