ABSOLUTE Super Rally Kampioen dit weekend in Boekarest

ABSOLUTE Super Rally Kampioen dit weekend in Boekarest

De enige motorsportcompetitie die plaatsvindt op een stedelijk circuit, het National Super Rally Championship, beleeft zaterdag in het centrum van de hoofdstad zijn grote finale van het seizoen 2023, waarbij topcoureurs hun aanwezigheid bij de start aankondigen.

De zesde ronde van het seizoen zal ook de naam van de algemene kampioen in 2023 bepalen, met als grote favoriet de Fransman Jerome France, winnaar van de vorige twee kampioenschapsedities. Met 93 punten heeft de Nova Proto-kampioen een top vijf-finish nodig om zeker te zijn van nog een titel.

Zijn belangrijkste rivaal, de jonge Bogdan Duma (Radical SR3), moet wel winnen om te kunnen hopen op zijn eerste trofee.

De algemene superrallykampioen wordt dit weekend in Boekarest beslist.

Mihai Leu, de promotor van het kampioenschap, kondigde ook een verrassing aan voor de motorsportfans. In de vorige vier edities van de UniCredit Leasing Trophy powered by Audi was het parcours uitgestippeld in de Arc de Triumf, maar deze keer zal het complexer zijn, met een start op Calea Victoriei voor het Roemeense Atheneum, en zal het de Paleiszaal omringen.

In totaal zullen 33 topcoureurs het publiek op zaterdag verblijden, onder de nieuwkomers zijn Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), de nieuwe Europese rallykampioen, Norbert Maior (Renault Clio) en Alexandra Teslovan met een Peugeot 208 R2. Het publiek kan modellen bewonderen als de Ferrari 458 Challenge, Audi R8, Formule Renault, Kia Ceed, de Wolf F1 Mistral eenzitter en de Ford Fiesta Rally2. Topcoureurs als Vali Porcișteanu, Adi Teslovan, Dani Oțil, Emil Ghinea, Costel Cășuneanu en Didier Balcaen staan ook klaar om de strijd aan te gaan op het hoofdstedelijke circuit.

“Het is een nieuw circuit voor iedereen, veel spectaculairder dan in voorgaande edities, en de startlijst en de aanwezige auto’s geven me het vertrouwen dat we een podium krijgen dat het motorsportminnend publiek niet mag missen”, aldus Mihai Leu, die in Boekarest zal deelnemen in een Radical SR8-model.

De laatste ronde van het seizoen begint op zaterdag om 09:30 uur met de verkennings- en oefenheats, en de twee wedstrijdheats vinden op dezelfde dag plaats tussen 14:00 en 15:45 uur en worden live uitgezonden op de Prima Sport-kanalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *