De Craiova Derby, einde NEDECIS! Adrian Mititelu werd erg boos: “Vanaf nu zijn we in oorlog”.

De Craiova Derby, einde NEDECIS! Adrian Mititelu werd erg boos: “Vanaf nu zijn we in oorlog”.

FCU Craiova speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk in de derby met Universitatea Craiova, in de 15e ronde van de Superleague.

Universitatea opende de score via Mihai Căpățînă (29), uit een pass van Alexandru Crețu, maar FC U Craiova maakte na rust gelijk via Aurelian Chițu (63), met een kopbal uit een voorzet van Sekou Sidibe.

De ploeg van Mihai Rotaru heeft nu vier wedstrijden op rij niet gewonnen.met twee gelijke spelen en twee nederlagen.

Craiova derby, einde NEDECIS! Adrian Mititelu werd erg boos: “Vanaf nu zijn we in oorlog”.

Adrian Mititelu, de eigenaar van FCU Craiova, was erg boos aan het einde van de wedstrijd.

“Mijn familie is op een barbaarse manier aangevallen op de Noordtribune. Ik ben de belangrijkste investeerder in de voetbalgeschiedenis van Craiova. Niet alle familieleden van Rotaru en Nețoiu hebben zoveel geld in het voetbal van Craiova gestoken als ik.

Ik heb infrastructuur gemaakt, ik heb “Oblemenco” gerepareerd, ik was de eerste die trainingsvelden maakte op “Oblemenco”, en laat sommige klootzakken, sommige analfabeten komen en zeggen over de familie Mititelu, op een spandoek ter grootte van het huis en de gastclub om niets te doen. Is dit de geweldige organisatie van deze professionele club?

Ik zeg je, voor deze dingen vergeef ik ze nooit. Wat van mij afhangt, ongeacht de straf, zal de North Lawn gesloten zijn voor wedstrijden van FCU. Ik denk niet dat Rotaru het leuk zou vinden als er op de Zuid-tribune een groot bord zou hangen met de tekst “Familie Rotaru…” en jij zat als een bikkel op de tribune… Ik, ongeacht welke oorlog ik met hem had, als ik de organisator was, zou ik het spandoek binnen twee minuten gaan verscheuren.

Ze stonden als eikels. Ik heb een gezin, kinderen, kleinkinderen, en dan komen een paar zwervers mij en mijn gezin zo beledigen. Ik heb mijn leven gegeven voor de wetenschap. Dat grote spandoek op de noordelijke tribune is van CSU, niet van de supporters, omdat CSU de wedstrijd organiseert…

Ik ga klagen bij de gendarmerie, want ze stonden passief toe te kijken. Wat een gezichten hebben ze, ze vallen ons Rednic aan… . Ze roepen me, ze brengen me zwarte eieren naar de officiële stand en kijk wat ze me aandoen, ze beledigen mijn familie. Ik heb kleinkinderen, ik heb een dochter, ik heb familie. Dat mag niet! Vanaf dit moment zijn we in oorlog tien keer groter dan daarvoor!” zei Adrian Mititelu na afloop van de wedstrijd.

Hoe de twee teams eruitzagen

  • UNIVERSITATEA CRAIOVA: L. Popescu – Vlădoiu, Screciu, Badelj, Bancu – Al. Cretu (Houri 74), Mateiu, Căpățână (Markovic 81) – Danciu, A. Ivan (Koljic 64), Al. Mitriță. Coach: Corneliu Papură
  • FCU CRAIOVA: Gurău – R. Negru (Mascarenhas 59), Compagnucci, Lacroix, Padula – Vl. Achim, Van Durmen (Danny Henriques 89) – Sidibe (Baeten 81), A. Chițu, Bahassa (D. Albu 82) – Blănuță. Coach: Giovanni Costantino

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *