Diana Bulimars jeugdherinneringen. “Ik ruilde al het buitenspelen in voor het spelen in de gymzaal”.

Diana Bulimars jeugdherinneringen. “Ik ruilde al het buitenspelen in voor het spelen in de gymzaal”.

Voormalig wedstrijdgymnaste Diana Bulimar, 28, haalde herinneringen op aan haar kindertijd en haar tijd met sporten. “Ik ruilde al het buitenspelen in voor het spelen in de gymzaal,” zei ze.

Diana Bulimar was tweevoudig Olympisch medaillewinnares en tweevoudig Europees kampioene artistieke gymnastiek, maar besloot in 2016 met pensioen te gaan vanwege verschillende blessures. Op persoonlijk vlak is Diana Bulimar al meer dan drie jaar een koppel met Radu Ștefan Dumitrache. De twee gingen ongeveer vier maanden na hun eerste afspraakje samenwonen.

Diana Bulimar haalde herinneringen op aan haar kindertijd en de tijd dat ze aan wedstrijdgymnastiek deed. Ze vertelde catine.ro dat het in die periode heel belangrijk was om de steun van haar ouders te hebben.

Diana Bulimar’s jeugdherinneringen. “Het feit dat ik op afstand van mijn ouders was, deerde me niet”.

“De dagen dat ik een kind was, waren vol training, vol plezier, gewoon nieuwe dingen leren. Ik had een periode waarin ik ook naar het park ging, maar later verruilde ik al het buitenspelen voor gym. Ik weet nog dat ik een paar uur voor de training binnenkwam om te spelen.”aldus Diana Bulimar.

Over de steun die ze van haar ouders kreeg, zei de voormalige turnster:

“Ik denk niet dat ik zonder hen iets bereikt zou hebben. Ze hebben me helemaal niet gedwongen om iets te doen en ik denk dat dat is wat ik vandaag de dag aan ouders probeer uit te leggen. Hoe meer je je kind blootstelt aan jouw verlangen om iets te doen, hoe meer dat kind dat niet zal willen doen. Het is goed om dat verlangen vanzelf te laten komen. Als een kind iets leuk vindt, zal hij het blijven doen. Ik denk dat het belangrijkste advies de liefde uit de verte was die ik kreeg. Dat maakte veel uit. We zagen elkaar vaak maar twee of drie keer per jaar. Het feit dat ze er voor me waren, maakte een enorm verschil. Het feit dat ik op afstand van de mijne was, deerde me niet. Het leerde me om me met mijn eigen zaken te bemoeien, het gaf me een speciaal karakter.”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *