De problemen die Mihai Leu doormaakte. “Het was best moeilijk voor me, mentaal”.

De problemen die Mihai Leu doormaakte. “Het was best moeilijk voor me, mentaal”.

Voormalig bokskampioen Mihai Leu, 54, maakte een paar jaar geleden een moeilijke tijd door toen er kanker bij hem werd geconstateerd.

Mihai Leu maakte naam als bokser en werd in 1997 WBO wereldkampioen weltergewicht. Na een blessure stopte hij met boksen. Mihai Leu begon daarna als rallyrijder, waar hij in 2003 nationaal kampioen werd.

Door de jaren heen heeft de sportman het moeilijk gehad met zijn gezondheid. In 2014 werd darmkanker bij hem geconstateerd en hij sprak over die moeilijke periode in zijn leven in het tv-programma “40 vragen”, gemodereerd door Denise Rifai op Kanal D.

De bui die Mihai Leu doormaakte. “Het was een moeilijk moment”

“Het is iets waarvan je niet precies weet waar het vandaan komt, je weet niet precies wat je moet doen, maar ik had geluk. De eerste persoon die ik vertelde over het probleem dat ik had, was mijn vrouw. Natuurlijk was zij ook geschokt. Het was een moeilijke tijd, maar toen ze gekalmeerd was zei ze: “Oké, we komen er samen wel doorheen.” Ik belde professor Irinel Popescu en we hadden op de een of andere manier buitengewoon veel geluk. Ik belde hem en zei: “Ik heb een probleem” en hij vertelde me met wie? Hij dacht aan iemand die dicht bij hem stond… en ik zei: “met mij”. Op dat moment pauzeerde hij, 10-15 seconden zei hij niets, toen zei hij: “Mr. Michael, wat je ook hebt, ik zal je beter maken”. Zo optimistisch als ik ben, was er ook nog meneer de professor, nadat hij me vertelde wat hij me vertelde, was ik ervan overtuigd dat ik het allemaal te boven zou komen en snel beter zou worden. De professor zei tegen me: “Ik wacht morgenochtend op je in Boekarest”, ik denk dat het een woensdag was toen ik hem belde of donderdag. Ik zei: “Ik moet twee wedstrijden scheidsrechter zijn in Boedapest, is het een probleem als ik maandag kom?”. Hij zei nee”, vertelt Mihai Leu volgens kanald.ro.


“Ik ging, ik scheidsrechterde, want ik ben gewend om mensen niet in de steek te laten. En voor de World Boxing Organization was het een serieus probleem en ze hadden in twee dagen een scheidsrechter kunnen vinden, maar ik dacht dat het beter was om het op deze manier te doen, omdat mensen altijd wisten dat als ik iets zeg, ik mijn woord houd en dat wilde ik houden. Natuurlijk was het mentaal best moeilijk voor me, maar ik probeerde mezelf onder controle te houden en kwam er overheen. Maandagochtend kwam ik naar de professor en hij hield woord.”voegde de beroemde atleet eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *