Portugal paradeert in voorronde Euro 2024 / Cristiano Ronaldo’s ULTIEME cijfers voor 2023

Portugal paradeert in voorronde Euro 2024 / Cristiano Ronaldo’s ULTIEME cijfers voor 2023

Portugal paradeert in Groep J van de voorrondes voor kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van 2024. De man van de wedstrijd was opnieuw Cristiano Ronaldo, want de superster van Portugal scoorde in een 2-0 zege op Liechtenstein.

Overigens heeft Cristiano Ronaldo volgens Eurosport in 2023 duizelingwekkende cijfers laten noteren.

CR7, 46 doelpunten in 50 wedstrijden!

De doelpunten van Portugal in Liechtenstein kwamen na rust, toen Cristiano Ronaldo en Joao Cancelo scoorden.

CR7 opende de score in de 46e minuut na een pass van Diogo Jota. Het doelpunt bracht Cristiano Ronaldo’s totaal op 46 doelpunten in 50 optredens in 2023 voor zijn nationale en clubteam, Al Nassr (Saudi-Arabië).

Daarnaast heeft de Portugese spits ook 12 succesvolle assists.

Portugal heeft zich al gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap. Als hij in de selectie komt, ligt CR7 op koers voor een record 6e EK eindtoernooi.

Elders, na de wedstrijden van donderdagavond, hebben twee andere teams zich gekwalificeerd voor Euro 2024. Dat zijn Hongarije en Slowakije.

De Hongaren sleepten in de allerlaatste fase van de wedstrijd een gelijkspel uit het vuur in Bulgarije (stand 2-2) (eigen doelpunt Alex Petkov). Slowakije versloeg IJsland eenvoudig met 4-2. Voor de Slowaken wordt Euro 2024 hun derde achtereenvolgende eindtoernooi.

Azerbeidzjan en Luxemburg zorgden op donderdag 16 november voor de verrassingen van de avond met hun thuisoverwinningen.

De Azerbeidzjanen versloegen Zweden met 3-0, ondanks dat ze meer dan een half uur met 10 spelers speelden.

Luxemburg blies Bosnië-Herzegovina met 4-1 weg en veroverde een opmerkelijke 3e plaats in de groep achter Portugal en Slowakije.

Ook op donderdag won Spanje met 3-1 van Cyprus (doelpunten Lamine Yamal, Mikel Oyarzabal en Joselu), Schotland ontweek een nederlaag in Georgië met 2-2, Montenegro versloeg Litouwen met 2-0 en Oostenrijk versloeg Estland met 2-0.

Tot nu toe hebben de volgende teams zich gekwalificeerd voor Euro 2024, dat zal plaatsvinden in Duitsland (het team dat zich standaard kwalificeerde): Spanje, Schotland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, België, Turkije, Hongarije, Portugal, Slowakije.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *