Israëlische voetballer die voor Roemenië speelt op de voorrondewedstrijd van EURO 2024 tussen de twee nationale teams: “Het wordt een zware strijd”

Israëlische voetballer die voor Roemenië speelt op de voorrondewedstrijd van EURO 2024 tussen de twee nationale teams: “Het wordt een zware strijd”

De Israëlische speler van Gloria Buzău, Idan Golan, is perfect ingeburgerd in Roemenië, maar hij kan geen afscheid nemen van zijn geboorteland.

De beslissende dag voor kwalificatie voor Euro 2024 is aangebroken. Heel Roemenië kijkt uit naar de beslissende EURO 2024-kwalificatiewedstrijd van zaterdag tegen Israël, maar er is één speler uit Roemenië die zijn rivalen bijhoudt. Het is de Israëlische speler van tweedeklasser Gloria Buzău, Idan Golan.

Hoewel hij ook de Franse nationaliteit heeft, naar een grootvader, en toegeeft dat hij zich perfect heeft gesetteld in ons land, kan de voetballer zich niet distantiëren van zijn bloedbroeders. Hij zegt dat de kansen op kwalificatie gelijk zijn, maar dat hij hoopt dat het uiteindelijk de Israëli’s zullen zijn die feest zullen vieren.

Israëlische voetballer die voor Roemenië speelt op de EURO 2024-kwalificatiewedstrijd tussen de twee naties: ‘We hebben ons nog nooit gekwalificeerd voor de Euro’s, dus we willen erbij zijn’

“Mijn opa heeft jarenlang in Frankrijk gewoond, dus zo ben ik aan mijn Franse paspoort gekomen. Als het gaat om kwalificatie voor het EK, denk ik dat we een goede kans maken. Nu, met de situatie in Israël, denkt niemand eraan, maar vroeger was iedereen gefocust op het nationale team en steunde hen. We hebben ons nog nooit gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap, alleen voor het WK meer dan 50 jaar geleden, dus we willen erbij zijn. Dat hoop ik ook. Maar het zal een zware strijd worden met Roemenië,” zei Idan Golan.

Idan, een voormalig speler van U Cluj en FC Voluntari, heeft al favoriete gerechten, maar zegt dat hij ook een paar Roemeense woorden heeft geleerd: “Ik ken een beetje Roemeens. Ik begrijp meer, ik kan ook spreken, maar niet erg goed. Zacusca is erg lekker, ik at het voor het eerst in Cluj. Ik vind de koeiensoep ook erg lekker”.

Ze heeft haar verjaardag maar 6 keer gevierd

De 27-jarige Idan heeft ook een “geheim”: hij viert zijn verjaardag echt maar één keer in de vier jaar, want hij is geboren op 29 februari! Volgend jaar viert hij dus echt zijn zevende verjaardag.

“Ik ben eraan gewend, voor mij maakt het niet uit, ik vier het elk jaar met mijn familie, meestal een dag of twee ervoor. Het is niet iets speciaals voor mij. Nu, in 2024, ga ik het echt vieren, maar ik denk niet dat ik een speciaal feest ga geven. Ik ga gewoon feesten met mijn familie en hopelijk komen er een paar goede vrienden, maar dat zal het zijn,” voegde hij eraan toe.

Idan Golan kwam in 2021 voor het eerst naar Roemenië, toen hij overstapte naar Universitatea Cluj, en speelde ook in het eerste stadium van ons voetbal, bij FC Voluntari. Hij zegt dat ze in Roemenië moediger voetbal spelen dan in Israël.

Ik denk dat het een ander soort voetbal is. In Israël is het tactischer, de teams zijn veel beter georganiseerd in de verdediging, hier zijn ze veel moediger, ze proberen meer om te winnen. Ik denk ook dat het tempo in de eredivisie hier hoger ligt, ik bedoel het gemiddelde competitietempo, niet dat van de grote teams. Want de grote teams in Israël zijn de afgelopen twee of drie jaar erg sterk geweest. Heb je Maccabi Haifa in de Champions League gezien – Idan Golan, voetballer Gloria Buzău

Na het 1-1 gelijkspel in de resterende wedstrijd tussen Israël en Zwitserland zijn de dingen duidelijk in onze groep. Roemenië, met 16 punten gelijk met Zwitserland, heeft zaterdag een gelijkspel nodig in de wedstrijd tegen de Israëli’s in Felcsut, Hongarije (21.45 uur) om zich te kwalificeren voor de EK-finale, anders wordt alles beslist in de laatste ronde, op dinsdag, in de National Arena, tegen Zwitserland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *