Razvan Burleanu huilde na de kwalificatie van Roemenië voor EURO 2024! Wat hij zegt over de driekleur, Edi Iordănescu’s ambtstermijn en de doelpuntenbonussen

Razvan Burleanu huilde na de kwalificatie van Roemenië voor EURO 2024! Wat hij zegt over de driekleur, Edi Iordănescu’s ambtstermijn en de doelpuntenbonussen

FRF-voorzitter Răzvan Burleanu zei op Henri Coandă Airport bij de terugkeer van de nationale ploeg uit Hongarije na de 2-1 overwinning op Israël dat hij wil dat de huidige generatie van de Driekleur onze beste wordt in 20 jaar.

Burleanu huilde van vreugde nadat de nationale ploeg zich had gekwalificeerd voor EURO 2024. Roemenië versloeg Israël met 2-1 in de Pancho Arena in Felcsut, Hongarije, in de voorlaatste wedstrijd van Groep I van de voorrondes.

De eerste herhaling is al acht jaar niet meer op een Europese wedstrijd geweest, sinds 2016. De Tricoloreanen hebben zich in 1984, 1996, 2000 en 2008 geplaatst voor de finale.

Răzvan Burleanu huilde nadat Roemenië zich had gekwalificeerd voor EURO 2024! Wat hij zegt over de Tricolori, de ambtstermijn van Edi Iordănescu en doelpuntenbonussen. “De financiële situatie is nooit een heet hangijzer geweest”

Roemenië speelt dinsdag de laatste groepswedstrijd in de Arena Națională tegen Zwitserland om 21:45 uur.

“Het zijn zeven jaren geweest van opofferingen, van inspanningen, waarin we misschien soms te hard zijn bekritiseerd, maar de kritiek heeft ons veel geholpen. We bedanken de supporters voor hun geduld en vertrouwen in dit hele project en de Roemeense voetbalfamilie, die zich verbonden heeft aan deze strategie en visie. Ongeacht waar we eindigen in de groep, zal er een intensieve periode van voorbereiding zijn, zodat we de capaciteit hebben om door te gaan naar de volgende fase. We zijn niet tevreden met alleen deze kwalificatie, we willen dat deze generatie de beste wordt van de afgelopen 20 jaar en daar moeten we in geloven. En daarvoor moeten we de komende maanden elke dag hard werken en dat zie je aan elke speler. Ondanks het feit dat we geen sportieve resultaten hebben op clubniveau, bevestigen deze prestaties van het nationale team dat het Roemeense voetbal een positieve trend doormaakt, want in de afgelopen negen jaar hebben we de grootste toename van het aantal voetballende kinderen,” zei Răzvan Burleanu.

Wat zei Răzvan Burleanu nog meer:

over Edi Iordanescu: “Edi Iordanescu heeft een belangrijke bijdrage geleverd in termen van een prestatiecultuur op het niveau van het eerste elftal, die een reactie teweeg heeft gebracht bij de spelers, die we hebben zien veranderen in wat we een familie noemen, een cohesie, een groepsgeest. En dat is te danken aan de unieke wil om samen te slagen, die het verschil heeft gemaakt in deze campagne. We hebben hem gefeliciteerd met het feit dat hij in staat was om deze hele periode bij ons te zijn, om deze inspanningen en opofferingen te doorstaan die ook voor hem niet makkelijk waren. Voor een coach om door te gaan na een campagne waarin we onze doelstelling in de Nations League niet haalden, is een grote daad van moed, maar ook van verantwoordelijkheid. Hij heeft zich gerealiseerd dat we op de goede weg zijn en dat we alleen een beetje geduld moeten hebben.”

Over kwalificatie voor EURO 2024: “Allereerst denk ik dat we moeten beginnen met het verhaal tijdens de wedstrijd en daarna na de wedstrijd. En om even eerlijk tegen jullie te zijn, ik heb jullie verteld dat ik heel veel vertrouwen heb en deze boodschap kwam ook heel vaak van de technische staf, wat heel belangrijk is, want je kunt alleen maar zeggen wat je gelooft. Direct na de wedstrijd, en om eerlijk te zijn, werd de wedstrijd met de grootste intensiteit beleefd. Ik denk niet dat ik ooit zo’n intense wedstrijd heb meegemaakt. Na de wedstrijd heb ik gehuild. Ik huilde van blijdschap en ik kan je vertellen dat dit de tweede keer in mijn leven is dat ik huil van blijdschap. De eerste keer huilde ik toen mijn dochtertje werd geboren, drieënhalf jaar geleden. En gisteravond heb ik weer gehuild van blijdschap, omdat wat er is gebeurd gewoon een gevolg is van alles wat ik de afgelopen 7 jaar zo vaak heb gezien. Wat nog mooier is, is dat deze overwinning geen toeval is”.

over het nationale team: “Het vertrouwen was erg groot bij de technische staf en de spelers en ik voelde hetzelfde vertrouwen bij de Roemeense supporters. En deze dingen hebben ons geholpen om ongeslagen te blijven in deze kwalificatiecampagne en om ons één wedstrijd voor het einde van deze campagne te kwalificeren. Daarom is het een hele mooie reis. Daarom wil ik dat deze reis een bron van inspiratie is voor zoveel mogelijk kinderen om te gaan voetballen, voor jonge Roemenen om leidinggevende posities in te nemen, verantwoordelijkheden, of het nu in de publieke of private sector is. We willen dat deze kwalificatie een bron van inspiratie is voor de hele samenleving, voor ons allemaal, want het is niet alleen een overwinning voor deze generatie helden, zoals we het hebben genoemd, die nu pas zal laten zien wat ze kan”.

Over de ambtstermijn van Edi Iordanescu: “Zeker in de komende maanden zullen zowel de coach als ik je precies vertellen wat de volgende stap is. Als je als manager een selecteur steunt die niet succesvol is in termen van sportieve resultaten, en ondanks de publieke opinie op dat moment, en die selecteur toont dit vertrouwen, dat simpelweg gebaseerd is op de realiteit die we zagen en discussies met de spelers, en hebben voortgezet met deze selecteur, is zeker onze mening, van de Roemeense voetbalbond, dat we graag dezelfde cohesie willen behouden die we vandaag de dag hebben op het hoogste niveau tussen de technische staf en onze spelers. Alle coaches die de afgelopen zeven jaar bij ons zijn geweest, hebben bijgedragen aan deze kwalificatie.”

OVER PREMIES: “De financiële situatie is in al die tijd nooit een heet hangijzer geweest. De Federatie heeft de beste financiële stabiliteit gekend. En de premies zullen zeker op tijd worden betaald.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *