We hebben een nieuwe WERELDkampioen kickboksen! Afschuwelijk ongeluk voor Stoica in Turijn

We hebben een nieuwe WERELDkampioen kickboksen! Afschuwelijk ongeluk voor Stoica in Turijn

Călin Petrișor is de nieuwe ISKA wereldkampioen middengewicht na een prachtige overwinning in Turijn, waar hij de voormalige gordelhouder Hnatchuk uit Oekraïne uit Italië uitschakelde.

In hetzelfde gala, voor meer dan 5.000 toeschouwers, verloor Bogdan Stoica zijn wereldtitelduel na een ernstige blessure in de tweede ronde van zijn duel met de Italiaan Mattia Faraoni.

Petrisor, onderofficier in het Roemeense leger, begon ongelooflijk aan de wedstrijd en stuurde de Oekraïner al na een paar seconden naar de grond met een linkse hoek. De atleet uit Găești ging door met forceren en dit keer gooide hij de rekeningen definitief op slot met een soortgelijke klap, waardoor Hnatchuk niet meer kon opstaan van de vloer. Petrisor voegt dus de wereldtitel aan zijn palmares toe nadat hij in de zomer de Europese gordel won, ook door KO.

We hebben een nieuwe wereldkampioen kickboksen! Afschuwelijke blessure voor Stoica in Turijn

“Ik beleef het beste moment uit mijn carrière. Ik ben blij dat de Roemeense vlag hier in Turijn zegevierde en in de toekomst hoop ik door te gaan met zeer goede internationale resultaten,” zei Petrișor direct na de wedstrijd.

De door Dan Mocanu getrainde atleet zal geen tijd hebben om feest te vieren, want op 15 december vecht hij in de grote finale van Dynamite Fighting Show in Galati. Daar zal hij een prestigieus gevecht hebben tegen Valentin Mavrodin, een van de vertegenwoordigers van de nieuwe golf in het Roemeense kickboksen.

“Ik ben blij om te zien dat Petrișor deze kans, aangeboden door Oktagon en ISKA, heeft bevestigd. Volgend jaar proberen we een wedstrijd te organiseren waarin hij zijn gordel in Roemenië verdedigt”, aldus Alin Huiu, ISKA-vertegenwoordiger in Roemenië.

Stoica, pijnlijke nederlaag

Twee maanden na Glory’s grote overwinning op Luis Tavares, Bogdan Stoica in tranen uit de ring in Turijn. In een duel om de ISKA semi-zwaargewicht gordel domineerde Stoica de eerste ronde van zijn duel met Mattia Faraoni, maar in de tweede ronde, na een clinch, viel de Italiaan op Bogdan’s knie, wat een ernstige blessure veroorzaakte.

Hoewel hij probeerde door te gaan, verloor Stoica kracht in zijn been, waardoor hij werd uitgeteld en het gevecht moest staken. “Ik ben ontzettend overstuur. Ik had niet eens gedacht dat ik dit gevecht niet zou winnen. Nu wacht ik op een MRI-scan om te zien wat er precies met me is gebeurd. Ik wil echt een rematch,” zei Stoica.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *