De voormalig zwemkampioen pakte brons op de Europese kampioenschappen judo!

De voormalig zwemkampioen pakte brons op de Europese kampioenschappen judo!

Darius Georgescu klom naar de derde trede van het podium bij de Europese U23 Judokampioenschappen in Duitsland. Voordat hij met judo begon, heeft de atleet 7 jaar aan wedstrijdzwemmen gedaan.

Roemenen keren terug met 3 bronzen medailles van de Europese U23 Judokampioenschappen in Duitsland: Amanda Zuaznabar bij 63 kg, Alexandru Creț bij -90 kg en Darius Georgescu bij +100 kg.

Darius kan niet geloven dat hij deze prestatie heeft geleverd. “Het parcours was best zwaar, ik had een hele goede dag, ik was gemotiveerd. Alles ging precies zoals ik had gepland en alles was goed,” zei Darius Georgescu, bronzen medaillewinnaar op de Europese U23-judokampioenschappen in Duitsland.

Europese medaille is onbetaalbaar voor 18-jarige

“Ik begon met judo toen ik 10 was. Het was best moeilijk omdat ik alle jaren die ik gemist had moest inhalen, ik begon op een vrij late leeftijd, maar met hard werken en opofferingen ben ik vrij snel gekomen waar ik nu ben,” voegde hij eraan toe.

Voordat hij met judo begon, deed Darius nog een andere sport: “Ik heb 7 jaar gezwommen en aan polo gedaan”. De jongeman komt uit een gezin waarvan de moeder, Nicoleta Aurora Stana, een wedstrijdzwemster en medaillewinnares op de 400 meter mixed event is: “Mijn moeder was een zwemster en een medaillewinnares op de Europeanen”.

De atlete van het Roemeense junior judoteam vecht in de categorie +100 kg en heeft voor de wedstrijden geen stress over haar dieet. “Ik hoef niets op te geven. In de categorie +100 kg hoef ik niet af te vallen, daarom heb ik voor deze categorie gekozen. Ik heb geluk”, zei Darius Georgescu.

Hij vocht 15 minuten in één wedstrijd

De Europese U23 Kampioenschappen vonden plaats in Potsdam, Duitsland, van 14-19 november, met atleten uit 36 deelnemende landen. De Roemenen kwamen thuis met 3 bronzen medailles, één voor meisjes, Amanda Zuaznabar, op 63 kg en twee voor jongens, Alexandru Creț op -90 kg en Darius Georgescu op +100 kg.

“Ik ben erg blij met dit resultaat. Ik had vertrouwen in mezelf en in elke wedstrijd vocht ik tot het einde. Ik had hele moeilijke wedstrijden, de wedstrijd waarin ik 15 minuten vocht en de wedstrijd om het brons waren het moeilijkst. Ik ben echt blij met zo’n goed einde van het jaar”, legde hij uit.

Het Roemeense judoteam bestond uit 14 atleten, 6 jongens (Alexandru Matei, 60 kg, Ioan Dzitac, 73 kg, Rareș Arsenie, 90 kg, Alexandru Creț, 90 kg, Alexandru Sibișan, 100 kg, Darius Georgescu, +100 kg) en 8 meisjes (Giorgia Hagianu, 48 kg, Luciana Catană, 52 kg, Vanessa Tolea, 57 kg, Jamez Romero, 57 kg, Florentina Ivănescu, 63 kg, Amanda Zuaznabar, 63 kg, Georgiana Miler, +78 kg en Laura Paștiu, +78 kg).

Tijdens de wedstrijd werden de Roemeense atleten begeleid door Valentin Ioniță, de coördinerende coach van de Roemeense junior- en jeugdjudoteams, Emil Morar, de coördinerende coach van het Roemeense senior nationale judoteam en Dragoș Bolbose.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *