Edi Iordănescu, aankondiging voorafgaand aan de wedstrijd Roemenië – Zwitserland in de voorronde van EURO 2024: “Het wordt een confrontatie op leven en dood voor de eerste plaats”.

Edi Iordănescu, aankondiging voorafgaand aan de wedstrijd Roemenië – Zwitserland in de voorronde van EURO 2024: “Het wordt een confrontatie op leven en dood voor de eerste plaats”.

Coach Edi Iordănescu zei dat het driekleurenteam de wedstrijd tegen Zwitserland niet mag verliezen, met als doel ongeslagen te blijven in de voorrondes van EURO 2024 en de groep op de eerste plaats te eindigen.

Roemenië kwalificeerde zich voor EURO 2024 door Israël met 2-1 te verslaan in de Pancho Arena in Felcsut, Hongarije, in hun voorlaatste wedstrijd van Groep I.

Het nationale team heeft nog geen groepswedstrijd verloren en speelt dinsdag in de laatste ronde tegen Zwitserland in de National Arena om 21:45 uur.

Edi Iordănescu, aankondiging in aanloop naar Roemenië-Zwitserland: “Het wordt een clash op leven en dood voor de eerste plaats”

Răzvan Burleanu sprak ook over de kwalificatie van Roemenië voor EURO 2024.

Hoe de groep van Roemenië voor EURO 2024 eruit zou kunnen zien.

“Ik zou willen dat we ons meer richten op wat hierna komt en niet blijven hangen in wat was, ook al is het een fantastische prestatie. We hebben ongelooflijke euforische momenten beleefd na deze prestatie, we hebben een doel bereikt waar weinigen in geloofden. Deze momenten van euforie moeten ook beleefd en geconsumeerd worden, maar morgen hebben we een wedstrijd die van groot belang is en die ons verplicht. In tegenstelling tot ons heeft Zwitserland geen momenten van euforie beleefd omdat het onder de doelstelling zit. Het kwam zeer gemotiveerd, bekwaam en waarschijnlijk ook geblesseerd. Het is heel belangrijk voor ons om deze uren die we hebben zo goed mogelijk te gebruiken om de groep te herijken, fysiek te regenereren en een traktatie te doen voor degenen die met ons naar het stadion komen. We hebben ons doel bereikt, maar nu hebben we een ander doel. We hebben nog een doel, we hebben de kans om als eerste te eindigen en het is onze plicht om alles te geven om ongeslagen te blijven. Het zal absoluut niet makkelijk zijn, maar we hebben de kans om bovenaan te eindigen,” vertelde Edi Iordănescu op een persconferentie.

“We zijn een Europees gekwalificeerd team en dat verplicht ons”

“Dit is een groep die als nooit tevoren heeft geleerd om de strijd niet op te geven en morgenavond moeten ze weer op de been zijn en klaar om te vechten. We hebben een status verdiend, we zijn nu een Europees gekwalificeerde ploeg en dat verplicht ons, de uitdaging is maximaal. De uitdaging voor ons is erg groot om onszelf zo goed mogelijk te presenteren. We ontmoeten spelers op het hoogste niveau, die voor topclubs spelen, kampioenen met hun clubs. We zullen ook energie moeten opdoen, want Zwitserland komt eraan, maar wij hebben door de vreugde van de kwalificatie zeker wat concentratie verloren. Het grotere risico is om tevreden te zijn met wat we tot nu toe hebben bereikt en uiteindelijk is het normaal om blij te zijn, om opgewonden te zijn omdat we ons doel hebben bereikt. Dat is het grote risico, om daar tevreden mee te zijn. We zijn het in de eerste plaats aan onszelf verplicht, maar laten we niet vergeten dat als het niveau eenmaal is verhoogd, de verwachtingen anders zijn en dat we daaraan moeten voldoen,” voegde hij eraan toe.

We hebben deze doelstelling op ons genomen, maar tegelijkertijd treffen we een tegenstander met veel kwaliteit, die alleen weet waarom ze in deze situatie terecht zijn gekomen. Het wordt een strijd op leven en dood voor de eerste plaats en open voor elk resultaat, dat is de realiteit. En ik wil niet dat we de fout maken om heel verdrietig te zijn als het niet lukt. Ik heb er vertrouwen in dat we het kunnen, maar laten we niet vergeten dat het doel kwalificatie was. Het is mijn taak om me in alle opzichten zo goed mogelijk voor te bereiden op het eindtoernooi en ervoor te zorgen dat het team het volgende niveau kan halen. We hebben de potentie om het goed te doen op het eindtoernooi – Edi Iordănescu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *