VIDEO | Indrukwekkende beelden van Edi Iordanescu’s broers in de laatste 10 minuten van de wedstrijd tegen Israël. Enorme emoties als Roemenië zich kwalificeert!

Het einde van de wedstrijd in Felcsut, waar de nationale ploeg van Edi Iordănescu zich op wiskundige wijze kwalificeerde voor EURO 2024 door Israël met 2-1 te verslaan, zal er een blijven die veel Roemenen nooit zullen vergeten. In de familie Iordănescu werd de wedstrijd op een niveau beleefd dat moeilijk in woorden te beschrijven is. Een broer van de coach zat aan het einde van de wedstrijd huilend en biddend op zijn knieën! Een andere broer hield de driekleur in zijn armen!

Vanaf de 2e minuut van de wedstrijd, waarin een gelijkspel genoeg was om ons te kwalificeren, kwamen de tricolores terug op het scorebord, waren beter en wonnen uiteindelijk! En dat terwijl ze vanaf de 84e minuut in de minderheid waren nadat Vali Mihăilă van het veld was gestuurd. ProSport heeft exclusief de schokkende beelden verkregen die Roemenië zullen doen schudden!

Anghel Iordănescu heeft vier kinderen met zijn vrouw Valeria: Edward (45), de coach van Roemenië, Andrei (30), Alexandru (29) en Maria (27). Alleen Alexandru, een speler van CS Dinamo, is niet getrouwd. Alle anderen zijn getrouwd en hebben kinderen. Nou, in Felcsut, op de Pancho Arena, waren het Andrei en Alex.

Vanaf de 84e minuut forceerden de Israëli’s de aanvallen en probeerden ze het doel van Moldavië definitief te belegeren. Het was 2-1 voor de driekleur, we hadden nog maar 10 spelers, Israël had de overwinning nodig.

Het was het moment dat leidde tot een ongelooflijk punt voor Andrei en Alex, de broers van Edi Iordănescu, op de tribune. Op zijn knieën, huilend en onophoudelijk biddend, vanaf de 85e minuut tot na de 6 minuten extra tijd gegeven door de scheidsrechter, keek Andrei naar het einde van de wedstrijd in de hoop dat het nationale team erin zou slagen om het resultaat te behouden dat nodig was om zich te kwalificeren. Naast hem, Alex, driekleur in de hand, schreeuwend om de driekleur, hand op een hek, nauwelijks weerstand biedend aan de gevoelens die hem op de proef stelden.