Edi Iordănescu, bericht nadat Roemenië zich vanaf de eerste plaats in de groep heeft gekwalificeerd voor EURO 2024. Wat is het doel van de Tricolor tijdens de finale?

Edi Iordănescu, bericht nadat Roemenië zich vanaf de eerste plaats in de groep heeft gekwalificeerd voor EURO 2024. Wat is het doel van de Tricolor tijdens de finale?

Edi Iordănescu heeft aangekondigd dat de nationale ploeg geschiedenis heeft geschreven in de voorrondes van EURO 2024 na een 1-0 overwinning op Zwitserland, waarbij de driekleurploeg ongeslagen is in de groep. Onze nationale ploeg kwalificeerde zich voor het eindtoernooi vanaf de eerste plaats in Groep I.

Roemenië versloeg Zwitserland met 1-0 door een doelpunt van Denis Alibec en de driekleur staat op de tweede plaats in de loting voor de groepsfase van EURO 2024.

Dit is de zesde keer dat ons nationale team zich kwalificeert voor een Europees Kampioenschap, na eerdere kwalificaties in 1984, 1996, 2000, 2008 en 2016.

Edi Iordănescu, bericht nadat Roemenië zich kwalificeerde voor EURO 2024 vanaf de eerste plaats in hun groep

Hoeveel kost het om naar de EURO 2024-wedstrijden van Roemenië in Duitsland te gaan en wanneer kun je kaartjes kopen.

“Ik heb alleen maar woorden van dankbaarheid voor deze geweldige jongens die een fantastische spirit en een fantastisch karakter hebben laten zien. Deze jongens zijn fantastisch geweest in een fantastische campagne. En ik ben dankbaar en trots op hen. Persoonlijk is er maar één grote verdienste die ik in deze campagne heb gehad, en dat is dat ik onvoorwaardelijk geloofde in deze groep die is gevormd. Na zoveel jaar schrijft het nationale team geschiedenis door op een onbetwistbare manier naar een eindtoernooi te gaan en een groep te winnen,” zei bondscoach Edi Iordănescu.

Het was de grootste uitdaging om de euforie na de wedstrijd tegen Israël, die normaal was na een onderbreking van 8 jaar, te overwinnen. De euforie was erg groot en we hadden geen tijd om tot rust te komen, maar de jongens toonden vandaag opnieuw veel karakter. Deze groep heeft een ongelooflijk vermogen om dingen op te pakken. Vandaag trof Zwitserland een ander team dan in de eerste wedstrijd. Ten eerste op een ander niveau, met meer zelfvertrouwen, een betere organisatie, maar ook met 50.000 Roemenen achter zich. We probeerden ons zo goed mogelijk voor te bereiden op deze wedstrijd, er waren veel wisselingen, 5… maar mijn boodschap was dat ik volledig vertrouwen heb in iedereen. Iedereen die met Israël meedeed deed het geweldig, iedereen die vandaag meedeed deed het geweldig. We moeten iedereen dankbaar zijn die in deze campagne heeft gespeeld en de Roemenen mogen trots op ze zijn – Edi Iordănescu

Wat is het doel van Roemenië voor EURO 2024?

De coach vervolgde: “We begonnen met maar één gedachte, kwalificatie, maar onze ambities groeiden gaandeweg en ik ben blij dat we bovenaan zijn geëindigd met een punt verschil dat na de Nations League-campagne onmogelijk leek. Na een korte pauze gaan we nu verder met analyse en conclusies. We zullen zien wat we goed en minder goed hebben gedaan, want er zijn zeker dingen die verbeterd kunnen worden. Maar ik denk dat we een solide basis hebben gelegd en dat betekent de organisatie van het spel, de spirit, het feit dat we zoveel clean sheets hebben gehad en dat we de beste verdediging hebben. Het siert hen dat we er in deze campagne in geslaagd zijn om als groep zoveel te groeien, het is ongelooflijk. De deuren van de nationale ploeg blijven open voor alle spelers, maar niet heel wijd, want we hebben een kern. Maar het selectieproces gaat door.”

Over het doel op de EURO kunnen we na de loting meer details geven, laten we eerst onze tegenstanders kennen. Het team kan naar een nieuw niveau. We moeten nog een niveau omhoog voor het eindtoernooi. Iedereen moet vertrouwen hebben in deze groep en begrijpen dat er wat minder gelukkige momenten kunnen zijn, want dat is voetbal. Maar hier zijn we dan, al heel lang ongeslagen, en vandaag wisten we te winnen van een tegenstander met veel individuele kwaliteit. Ik wil geen bepaalde tegenstander bij de loting en ik wil er ook geen uit de weg gaan. We moeten genieten van deze reeks en ons zo goed mogelijk voorbereiden op de EURO, want daar komen ploegen van extreem hoog niveau en we moeten ook daar een goede indruk maken. En ik heb er alle vertrouwen in dat we dat kunnen. Ik hoop dat de Roemenen in groten getale naar het eindtoernooi komen en in dit team geloven. Want samen zijn we sterker. De nationale ploeg van Roemenië kan het goed doen op de EURO – Edi Iordănescu


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *