Nationale bonden laten de “BOMB” vallen: 13 medailles in Parijs 2024! COSR gelooft niet in de geavanceerde cijfers en maakt zijn eigen schatting

Nationale bonden laten de “BOMB” vallen: 13 medailles in Parijs 2024! COSR gelooft niet in de geavanceerde cijfers en maakt zijn eigen schatting

Het Forum over de evaluatie van het Olympisch potentieel van Roemenië voor de Spelen van de XXXIII Olympiade Parijs 2024, georganiseerd door het Roemeens Olympisch en Sportcomité (COSR), vond dinsdag plaats in het Marriott Hotel in Boekarest.

De bijeenkomst, die werd bijgewoond door vertegenwoordigers van 25 nationale sportfederaties, werd geopend door COSR-voorzitter Mihai Covaliu die werd vergezeld door Elisabeta Lipă, voorzitter van het Nationaal Agentschap voor Sport (ANS) en George Boroi, secretaris-generaal van COSR.

Mihai Covaliu benadrukte dat de Roemeense sport zich voorbereidt op het einde van een moeilijk jaar en beoordeelde de resultaten van de Roemeense atleten en benadrukte dat COSR de prestaties zal ondersteunen.

Nationale bonden gooien de bom: 13 medailles in Parijs 2024! COSR gelooft niet in de geavanceerde cijfers en maakt zijn eigen schatting

De COSR-voorzitter vestigde echter de aandacht op het optimisme van de sportfederaties van vorig jaar, dat overschat bleek te zijn, zoals blijkt uit de resultaten die dit jaar werden behaald in de objectieve competities.

Voorzitter COSR drong er bij alle sportleiders op aan om objectief te zijn en hun kansen realistisch in te schatten om medailles te winnen in Parijs 2024.

“Ik ben blij om samen te zijn na een moeilijk jaar dat we allemaal hebben meegemaakt en waaruit we hopelijk realistischer en wijzer tevoorschijn zullen komen. We geloven allemaal in dezelfde droom en we zijn samen op deze weg van prestaties. Iedereen heeft zijn rol, WIJ, ons team, steunen de atleten omdat zij degenen zijn die de vlag moeten hijsen op de Spelen.

We sluiten een jaar 2023 af waarin we meer en beter zouden kunnen doen en er volgt een jaar van vuur. De resultaten hangen af van de omstandigheden waarin we onszelf en vooral onze eigen acties evalueren. Dat was het beste te zien in 2023. Het hangt af van de mensen die we kiezen, de specialisten die zijn aangesteld om de atleten naar de top te brengen. De eerlijke verbetering van de mensen die in ons systeem zitten, de verbetering en optimalisatie van het managementproces, zijn twee centrale elementen, essentieel voor vooruitgang.”

COSR mikt op 5-7 medailles voor Parijs 2024

De COSR-functionaris is van mening dat het aantal medailles dat is voorgesteld door de vertegenwoordigers van de federaties, 13, een overschatting is. De medewerkers schatten een totaal van 8 medailles op de Olympische Spelen van 2024.

“Als we rekening houden met wat de federaties hebben voorgesteld, namelijk 13 medailles, denk ik dat dit aantal overschat is. De Olympische Commissie voor Prestatiesport heeft een potentieel van vijf tot zeven medailles geschat en ik denk dat we er acht kunnen halen op de Olympische Spelen.

Alles wat een positieve verrassing zal zijn om ons dichter bij dat aantal van 13 te brengen, zoals federaties als worstelen, schieten, wielrennen en schermen hebben voorgesteld, wil ik heel graag zien gebeuren.

Handbal kwam aanvankelijk met een medaillevoorstel, maar na een discussie met de voorzitter van de federatie waren we het erover eens dat het eerst belangrijk is om ons te kwalificeren, omdat het erg moeilijk is, en dan kunnen we zeggen of we medailles willen en kunnen winnen. De federaties streven naar deze medailles omdat er behoefte is aan financiering van de activiteit”, voegde Mihai Covaliu toe.

  • Op de laatste Olympische Spelen in Tokio sloot Roemenië het topevenement af met vier medailles, één gouden in de vrouwendubbelscull (Nicoleta Ancuța Bodnar, Simona Geanina Radiș) en drie zilveren medailles, bij de vrouwen in épée (Ana-Maria Popescu), bij de mannen in dubbelroeien (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) en bij de mannen in vier roeispanen (Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Er zijn 10 nationale sportfederaties die een medaille als doel hebben gesteld bij de Olympische Spelen in Parijs, roeien – drie medailles, en ik ben ervan overtuigd dat ze die kunnen halen, atletiek – één medaille, boksen – één medaille, wielrennen – één medaille, gewichtheffen – één medaille, judo – één medaille, kajak-kanoën – één medaille, worstelen – één medaille, schermen – één medaille, tafeltennis – één medaille en schieten – één medaille. Dat zijn 13 medailles, maar de Olympische Technische Commissie voor Prestatiesport, die de micro- en macrostrategie van de nationale federaties analyseerde, schatte een mogelijk totaal van vijf tot zeven medailles voor de Olympische Spelen in Parijs.
MIhai Covaliu


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *