Hoeveel geld krijgen de spelers van het nationale team na kwalificatie voor EURO 2024? De UEFA kent €10 miljoen toe aan gekwalificeerde teams

Hoeveel geld krijgen de spelers van het nationale team na kwalificatie voor EURO 2024? De UEFA kent €10 miljoen toe aan gekwalificeerde teams

De spelers van het Roemeense nationale voetbalteam hebben een prestatie geleverd door zich te kwalificeren voor EURO 2024, en daarvoor zullen ze een mooi bedrag ontvangen.

Andrei Vochin, adviseur van de voorzitter van de Roemeense voetbalbond, Răzvan Burleanu, legde uit dat de UEFA €10 miljoen aan het Roemeense team zal toekennen als resultaat van de kwalificatie.

Dit bedrag is €2 miljoen meer dan het bedrag dat in 2016 werd aangeboden, meldt gsp.ro.

Van dit bedrag wordt ongeveer €4 miljoen, of 40% van het prijzengeld dat door de UEFA is toegekend, verdeeld onder spelers en technische staf.

De grootste bonus voor een voetballer kan €150.000-160.000 bedragen. De bron wijst ook op het geval van degenen met de meeste gespeelde minuten, zoals Andrei Burcă, Radu Drăgușin, Nicolae Stanciu of Denis Alibec, die tot nu toe allemaal 8 wedstrijden hebben gespeeld.

Andrei Vochin legde uit dat 7-8% van de €10 miljoen naar FRF-medewerkers gaat. Het prijzengeld voor de federalen zal dus tussen de 700.000 en 800.000 euro bedragen.

Van de 10 miljoen euro die de UEFA toekent voor de kwalificatie voor Euro 2024, zou de FRF ook de kosten dekken voor de reizen van het nationale team naar de voorwedstrijden en de organisatie van de thuiswedstrijden. Ongeveer 2 miljoen euro.

Alle teams die zich in de voorrondes hebben gekwalificeerd voor EURO 2024 en de poule waarin het Roemeense nationale team is geplaatst

De Roemeense nationale ploeg kwalificeerde zich voor EURO 2024 vanaf de eerste plaats in Groep I van de voorrondes na een 1-0 nederlaag tegen Zwitserland. De Tricoloreanen zullen deel uitmaken van de tweede loting voor het Europees Kampioenschap.

Roemenië ontloopt Hongarije, Turkije, Denemarken, Albanië en Oostenrijk door in de tweede groep te zitten.

De laatste drie kwalificatiewedstrijden voor EURO 2024 komen uit de Nations League na de play-offs in maart volgend jaar. Lees meer…

Fotobron: Profimedia


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *