Vader van Novak Djokovic onthult wanneer ATP-leider met pensioen gaat

Vader van Novak Djokovic onthult wanneer ATP-leider met pensioen gaat

Novak Djokovic is de leider in de ATP en zijn vader Srdjan Djokovic heeft bekendgemaakt wanneer “Nole”, 36, met pensioen gaat.

Srdjan wil dat zijn zoon aan het einde van het tennisseizoen van 2024 met pensioen gaat.

In “Novak Djokovic – Untold Stories” van Servische media deed Srdjan een aantal interessante uitspraken over de nummer één van de wereld.

De vader van Novak Djokovic onthulde wanneer de ATP-leider met pensioen gaat

“Novak heeft zeven of acht jaar geleden al mijn wensen vervuld. Alles wat er nu gebeurt is een ongelooflijke bonus. Tennis is slechts een segment van zijn leven, niet zijn hele leven, ik verwacht dat hij wordt erkend voor de dingen die hij doet nadat hij zijn carrière heeft beëindigd, nadat hij de tenniswereld heeft verlaten, wat hopelijk volgend jaar zal gebeuren. En voor Novak, langzaam maar zeker… Het is niet het einde, maar over anderhalf jaar, laten we zeggen. Mijn wens als vader is, denk ik, al een tijdje te stoppen met dit extreem moeilijke werk. Het is fysiek en mentaal uitdagend en zeer veeleisend, als hij zich 30 jaar lang volledig inzet en zijn voet niet van het gaspedaal haalt, heeft hij niet veel tijd voor andere dingen in het leven. Sommige mensen lijken hem dat kwalijk te nemen. Ze zeggen dat hij fouten heeft gemaakt, dat hij niet succesvol is, dat hij achterloopt in ontwikkeling, dat hij van nature dom is. Ze zeggen dit allemaal, maar hij is succesvol, hij is de meest succesvolle, de beste ter wereld,” vertelde Srdjan Djokovic aan Sportal.

De moeder van Novak Djokovic, Dijana, zei dat haar zoon nog een jaar of twee zal spelen: “Alles hangt van hem af. Wat mij betreft kan hij nu met pensioen gaan. Hij heeft alles gewonnen.”

Wie is Novak Djokovic:

  • Hij heeft de meeste Grand Slam titels, 24, de meeste Masters toernooien, ATP 1000, 39, en de meeste weken als ATP leider, 400.
  • Tournament of Champions, meeste titels, zeven: 2008, 2012, 2013, 2014, 2015, 2022, 2023.
  • Won drie van de vier Grand Slams dit seizoen: Australian Open, Roland Garros, US Open.
  • Dit seizoen verdiende hij $15.936.097.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *