GEWELDIGE beslissing genomen door Cătălin Moroșanu. Wie zien we hem op 15 december in de ring?

GEWELDIGE beslissing genomen door Cătălin Moroșanu. Wie zien we hem op 15 december in de ring?

Cătălin Moroșanu ging in 2019 officieel met pensioen na zijn spectaculaire overwinning op Daniel Sam. Hij heeft al meerdere keren aangekondigd dat hij niet overweegt om als vechter in de ring te stappen.

Een schokkend geval in Mures markeerde de huidige promotor, die besloot de droom van een jonge man, slachtoffer van een ernstig verkeersongeluk, te vervullen.

De zevenentwintigjarige Mihai Gabriel Burian droomde er vijf jaar geleden van om professioneel worstelaar te worden, maar alles veranderde in een oogwenk.

Cătălin Moroșanu’s ongelooflijke beslissing. Wie zien we hem op 15 december in de ring?

De bestuurder van de auto waarin Mihai zat verloor de macht over het stuur en er ontstond een vreselijk ongeluk. Een andere jongeman achterin was op slag dood en Mihai raakte ernstig gewond, maar lag de komende 6 maanden in coma. De bestuurder ontsnapte zonder ernstige verwondingen.

Hoewel artsen hem een overlevingskans van 0,1 gaven en hem later werd verteld dat hij blind of verlamd zou blijven, door de inspanningen van zijn moeder en zijn voortdurende strijd met herstel, praat Mihai en is hij zelfs begonnen met lopen, maar geholpen door krukken. Twee maanden geleden besloot hij opnieuw te vechten voor zijn droom om worstelaar te worden.

Hij zocht naar boksscholen in Baia Mare, waar hij nu is, en degene die hem een antwoord gaven waren die van AYO Gym.

“Hij vertelde ons dat hij een speciaal geval was, maar toen ik hem in de sportschool zag en zo vastberaden, was ik onder de indruk. Ik train al 20 jaar, maar ik heb nog nooit iemand gezien die iets zo graag wil doen als Michael. Als atleten zijn mentaliteit hadden, zou iedereen gemakkelijk wereldkampioen worden,” zegt Florin Cardoș, Mihai’s bokscoach.

Het verhaal bereikte ook de oren van Cătălin Moroșanu, de huidige promotor van Dynamite Fighting Show. Nadat Morosanu hem in eerste instantie officiële DFS-kleding en een paar handschoenen cadeau had gedaan, was hij onder de indruk van het feit dat Mihai zijn training onder controle had en graag wilde herstellen, dus besloot hij zijn tienerdroom uit te laten komen.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=7NRZwCIS1Pk(/embed)

Op 15 december in Galati in de grote finale van de Dynamite Fighting Show

“Voor mij was het echt indrukwekkend. Toen ze me vertelden dat hij echt terug de ring in wilde, heb ik de beslissing genomen om zijn droom waar te maken. Ik zal er zijn in de ring als zijn tegenstander. Het is een eer voor me om dat te mogen doen, om voor hem te mogen staan. Het feit dat hij van 0,1 kans op overleven naar hier is gegaan, betekent veel voor me.

Hij is de ware kampioen, hij is een man die ons heeft laten zien dat je nooit moet opgeven. Ik heb nu al het gevoel dat ik ga verliezen en dat de winnaarstrofee van hem zal zijn. Tegelijkertijd wil ik mijn bewondering en respect uitspreken voor zijn moeder, die nooit opgaf om voor haar baby te vechten.

Bij deze gelegenheid trekken we ook aan de bel over de situatie op straat en hebben we een campagne nodig om mensen hiervan bewust te maken. Helaas zijn we nog steeds het land met een van de hoogste percentages verkeersongevallen,” zei Morosanu.

Het duel dat een heel land in vervoering zal brengen, vindt plaats op 15 december in Galați in de grote finale van de Dynamite Fighting Show, een evenement dat ook de kampioenen van het seizoen 2023 zal bepalen. Florin Rambo Lambagiu en Ștefan Orza zullen vechten voor de super middengewicht titel, terwijl Iancu Tancul en Florin Ivănoaie zullen duelleren voor de zwaargewicht gordel.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *