ProSport 2023 Groot Sportgala. Zij zijn de vier roeiers die Roemenië goud kunnen brengen op de Olympische Spelen van Parijs 2024

ProSport 2023 Groot Sportgala. Zij zijn de vier roeiers die Roemenië goud kunnen brengen op de Olympische Spelen van Parijs 2024

Het ProSport 2023 Grote Sporters Gala vindt plaats op 28 november. De atleten die dit jaar uitstekende resultaten hebben behaald en zich hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 zullen worden onderscheiden. ProSport presenteert degenen die deze prestatie hebben geleverd, vandaag is het de beurt aan de vier roeiers: Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu en Florin Lehaci.

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu en Florin Lehaci eindigden zevende in de wereld en verzekerden zich van kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 na het winnen van de B Finale op de Wereldkampioenschappen Roeien in Belgrado.

De roeiers die Roemenië goud kunnen brengen op de Olympische Spelen van Parijs 2024

Mihăiță Țigănescu werd geboren op 04.02.1998 in Horodnic de Jos, Suceava. Hij is een kampioen die de zilveren medaille heeft gewonnen op de Olympische Spelen Tokyo 2020, of de runner-up titel op de Europese Kampioenschappen 2023. Maar hij heeft offers gebracht voor zijn prestaties: sinds zijn 14e viert hij zijn verjaardag in het trainingskamp. “Het moest zo zijn. Ik breng al mijn verjaardagen door in trainingskampen. Roeien is mijn tweede familie.” aldus Mihăiță Țigănescu, voor ProSport.

Mugurel Semciuc is een collega van Mihăiță Țigănescu. Hij is geboren op 24 januari 1998 in Siret, Suceava, vooral omdat dat de dag was van de Unie van de Roemeense Prinsdommen. “Het is niet de eerste keer dat ik mijn verjaardag in het kamp vier. Het waren mooie momenten en ik wil iedereen bedanken”. legt hij uit. Sinds het begin van het jaar wilde hij zich kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 en dit “cadeau” kwam er. Nu wil hij zo goed mogelijk eindigen, vooral omdat ze tijdens de Olympische Spelen van vorig jaar de tweede plaats haalden. Olympisch zilver.

Ștefan Berariu en de Olympische medailledroom

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu en Cosmin Pascari zijn de zilveren medaillewinnaars van de Olympische Spelen van 2021 in Tokio. Drie tienden van een seconde scheidden hen van goud. We hebben het echter over driekleurers die Europees vice-kampioen, wereld vice-kampioen en sommige zelfs Europees kampioen zijn.

Na de uitputtende race op Jo Tokyo 2020 is Ștefan Berariu, geboren op 14.01.1999 in Dumbrăveni, Suceavas, doorgebroken: “Het was de beste dag van mijn leven. Ik ben blij dat ik deze medaille heb gewonnen. Ik heb er heel hard voor gewerkt. Ik hoop de gouden medaille in Parijs te halen. Voor deze medaille had ik hoop, want je weet niet wat je van ons kunt verwachten. We zijn onvoorspelbaar. Voor deze medaille hebben we vijf jaar gewerkt. We hadden één vakantie. Het was allemaal werken en trainen. Maar het is het waard. Ik heb veel felicitaties ontvangen en dat is heel belangrijk. Hij zei (noot van de redactie – bondscoach Antonio Colamonici) dat we buitengewoon zijn. En dat we grote kutten hebben. We hebben bewezen dat we grote kutten hebben.”

Florin Lehaci: “Er praten ze over roeien zoals ze in Brazilië over voetbal praten”

Florin Lehaci, geboren op 26.03.1999 in Câmpulung Moldovenesc, Suceava, komt uit een familie van atleten. Zijn zus Ionela en zwager Marius Cozmiuc zijn twee grote namen in de roeisport. In het programma Road to Paris onthulde hij wat roeien betekent in zijn geboorteplaats. “Ik gebruik een zin van een vriend die zei dat ze in mijn dorp over roeien praten zoals ze in Brazilië over voetbal praten. Ik denk dat de kracht van het voorbeeld werkte in dit dorp, zeker mijn zus is degene die iedereen achter zich aan trok. Het had ook een grote invloed dat ze goede resultaten behaalde. Als ze zonder resultaten was gekomen, had het niet uitgemaakt. Maar omdat ze presteerde wilden mensen haar nadoen en velen van ons slaagden. Ze heeft veel kinderen kunnen inspireren. Ik ben niet de nummer één in het dorp, mijn zus wel.” zegt Florin Lehaci.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *