Dinamo – FCSB, 0-1! Florinel Coman scoorde een Euro doelpunt

FCSB heeft Dinamo met 1-0 verslagen in de National Arena, in een wedstrijd uit de 17e ronde van de Superleague. Het doelpunt werd gemaakt door Florinel Coman in de 52e minuut uit een vrije trap vanaf 20 meter.

FCSB is de duidelijke leider in het klassement en Dinamo is nu 11 opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning, een na laatste in het kampioenschap.

De wedstrijd begon tien minuten te laat, door de herschikking van Oțelul – Universitatea Craiova, uitslag 1-3

FCSB staat nu vijf punten voor op nummer twee CFR Cluj, 37 punten tegen 32.

“Een zware wedstrijd. Er zijn altijd zware gevechten, ze vergeten het voetbal een beetje, ze spelen harder. Ik denk dat toewijding en kwaliteit het verschil maakten. Mooie uitvoering uit een vrije trap. Ik ben aan het oefenen en het is logisch dat het op mijn pad komt. (Ed. over de fase waarin hij een set-piece verprutste) De scheidsrechter zei dat ik snel moest kloppen, ik had een set-piece klaar, maar ik verliet die plek. We hadden verwacht dat Dinamo een defensieve wedstrijd zou spelen, maar dat is het juist, met kleinere teams moeten we positiever spelen, ze uit elkaar halen, kansen creëren. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.

Ik ben blij dat deze dingen gebeuren, maar er is ruimte voor verbetering. Ik heb de wedstrijd van CFR gezien, ik heb vandaag met de jongens gesproken en ik zei dat we niet moesten opgeven. We gingen de kleedkamer in en zeiden dat we de wedstrijd niet mochten verliezen. Als we naar de stand kijken, hadden we ze 5-6 doelpunten moeten geven. Het belangrijkste is dat we het fysiek aankonden,” zei Florinel Coman.

Startende teams:

Dinamo: Golubovic – Cr. Costin, Lucas, Homawoo, Amzăr – D. Iglesias, Bena, Ilic – Ghezali, Abdallah, Gregorio.

Reserves: Dujmovic – I. Roșu, Politic, Bordușanu, A.Bani, Patriche, Giafer, R. Grigore, Dr. Irimia.

Coach: Ovidiu Burcă

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Lixandru, Radunovic – Djokovic, Ad. Șut, Olaru – Al. Băluță, Miculescu, Fl. Coman.

Reserves: A. Vlad – Dawa, Haruț, Compagno, M. Toma, Cr. Ganea, Rotariu, Radaslavescu.

Coach: Elias Charalambous

Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!