Nederlander Max Verstappen in Formule 1, geïmiteerd door een Roemeen in karting! “Het was het beste jaar van mijn leven”

Het Formule 1-seizoen van Max Verstappen is op ongelooflijke wijze gedomineerd, met de Nederlandse coureur die na zijn succes in Abu Dhabi 19 van de 22 races wist te winnen.

Dit gaf hem een recordwinstpercentage in 2023: 86 procent! Een Roemeense coureur, Bogdan Cosma Cristofor, komt dicht in de buurt van de cijfers van Max met 23 overwinningen in 33 races dit kartseizoen, waarvan de meest recente dit weekend in Italië. Het uiteindelijke percentage van de Roemeen: 70 procent!

Het resultaat dat de Nederlander in 2023 behaalde, is in het verleden nog nooit geëvenaard. Schumacher, Hamilton of Vettel waren niet in staat om zo’n hoog percentage te halen.

Nederlander Max Verstappen in de Formule 1, geïmiteerd door een Roemeen in de karting! “Het was het beste jaar van mijn leven”

Verstappens prestatie overtreft de vorige, die van Ferrari-coureur Alberto Ascari, die in 1952 een aandeel van 75 procent wist te behalen.

Destijds won hij zes van de negen races. Een succesvolle Roemeense kartcoureur heeft het dit seizoen opgenomen tegen Max. Bogdan Cosma Cristofor (12) had een ongelooflijk seizoen. In 13 binnenlandse races (7 – Nationaal Kampioenschap en Roemeense Cup en 6 in de Roemeense Karting Masters) won de Gulstar-coureur ze allemaal, waarmee hij het record van Max verbrak.

In externe competities, Bogdan nam deel aan 20 wedstrijden met een toprecord: 10 1e plaatsen, 4 2e plaatsen, 3 3e plaatsen. In totaal heeft de jongen, een student aan de Internationale School van Boekarest, dus 70 procent van de overwinningen behaald in de races waaraan hij deelnam, 33 in totaal.

De laatste overwinning van Bogdan Cosma Cristofor kwam afgelopen weekend in Franciacorta in Italië, zijn tweede opeenvolgende racezege sinds hij is opgeklommen naar Junior, een categorie hoger dan de categorie die hij in 2023 won als wereldleider.

Wat Bogdan Cosma Cristofor zegt

“In dit buitengewone jaar, het beste jaar van mijn leven. Woorden schieten tekort om de emoties die ik heb ervaren te beschrijven.

Het is een magische tijd geweest in mijn sportcarrière, want als kind was het mijn droom om ooit op het podium te staan bij een WSK-race en dit jaar lukte het me om niet één, maar 11 WSK-trofeeën te bemachtigen en 2 WSK-kampioenschappen te winnen.

Mijn oprechte dank gaat uit naar degenen die deze prestaties mogelijk hebben gemaakt: Devid Deluchi, Team Driver teammanager voor zijn constante vertrouwen en steun, Francesco Bruno en Cătălin Caloianu voor hun toewijding, Gulstar Racing teammanager Dragoș Gulie, mijn familie en sponsors.

Dit buitengewone team heeft een jeugddroom waargemaakt”, zei de 12-jarige coureur uit Boekarest.

• Bogdan heeft dit seizoen 10 belangrijke trofeeën gewonnen: WSK Open Series, WSK Euro Series, World Rok Series, World IAME Series, IAME Night Race, WSK Super Fina, WSK Final Cup. Daar komen nog de titels Nationaal Kampioen Mini FRK en Nationaal Kampioen Mini RKM en de Roemeense Cup bij.

Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!