Nummer 30 bracht hem naar de Olympische Spelen van Parijs 2024! “Ik wilde springen van vreugde”

Nummer 30 bracht hem naar de Olympische Spelen van Parijs 2024! “Ik wilde springen van vreugde”

Andrei Munteans hele leven en carrière is verbonden met dit nummer. Hij is geboren op een 30e, hij is 30, hij kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen door 30e te worden op de Wereldkampioenschappen nadat hij op een andere 30e had meegedaan.

Andrei Muntean, die op 30 november jarig is, kan gerust zeggen dat dit getal over hem heerst.

Onze atleet, de enige vertegenwoordiger van het mannenturnen die aanwezig zal zijn in Parijs, geeft toe dat hij zich nu pas realiseert dat 30 echt zijn geluksgetal is.

Nummer 30 bracht hem naar de Olympische Spelen

“Ik heb een of twee keer meegespeeld in de loterij. Ik zet meestal mijn verjaardag, de verjaardag van mijn ouders, de verjaardag van mijn familie. Ik herinner me niet of het getal 30 ooit naar voren kwam, maar het lijkt een geluksgetal voor mij te zijn,” zei Andrei Muntean, een gymnast die zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Parijs.

Andrei, geboren op 30 januari 1993 in Sibiu, kan zijn kindertijd niet vergeten, die hij doorbracht met vrienden die voor het huizenblok speelden: “Ik herinner me dingen van de kleuterschool, spelletjes op de parkeerplaats, voor het huizenblok met vrienden, deze dingen hebben me getekend en ik ben ermee opgegroeid. Sibiu is mijn ziel. Dat is waar ik ben opgegroeid, waar ik veel vrienden heb, waar mijn familie is en waar ik altijd met veel liefde naar huis ga”.

Ze houdt van feesten, maar kan niet dansen

Andrei is een Waterman en geeft toe dat hij, in tegenstelling tot andere atleten, nooit een passie heeft gehad voor dit aspect van dansen: “Ik ben er niet zo mee bezig. Ik ben een Waterman, maar ik ben niet zo geïnteresseerd in die kant van het dansen en ik heb me er ook niet echt op gericht.”

Omdat zowel zijn verjaardag als zijn naamdag in de periode vallen dat er geen turnwedstrijden zijn, kan Andrei zijn verjaardag in alle rust met vrienden vieren. Hij geeft echter toe dat hij had gewild dat ten minste één van zijn verjaardagen in een warmere periode had plaatsgevonden.

“Meestal zijn we rond begin november klaar met de wedstrijden en kunnen we het vieren, maar tegelijkertijd zou ik willen dat het warmer was geweest. Ik ben geen volleerd danser, dus ik ben meer een sitter. Ik probeer te dansen, ik probeer plezier te hebben en ik denk dat dat het belangrijkste is,” voegde hij eraan toe.

Hij liep de hele dag opgewonden rond in Antwerpen in afwachting van het resultaat van de kwalificaties.

Ze nam deel aan de Worlds op 30 september, de eerste dag van de kwalificaties, en verdiende haar ticket voor de Olympische Spelen na een 30e plaats in de wedstrijd die de volgende dag eindigde. Andrei geeft toe dat het wachten op het eindresultaat het moeilijkste deel was.

“Ik wist dat ik alles had gedaan wat ik kon, dat ik een goede wedstrijd had gereden, maar ik moest wachten op het einde van de kwalificatie op de tweede dag. Ik had geen controle over wat er daar zou gebeuren, dus ik wachtte gewoon af. Om de stress te verlichten, probeerde ik te wachten. Om de stress te verlichten, probeerde ik rond te lopen en me daar niet op te concentreren, ook al stuurden mijn collega’s me in het begin realtime resultaten van de tweede dag. Ik zei tegen ze: stop met sturen, want ik wil het pas aan het eind weten.

Ik kreeg het nieuws van de kwalificatie in de middag. Ik liep door de stad en een van mijn collega’s schreef me dat ik gekwalificeerd was. Ik wist niet eens dat de wedstrijd voorbij was. Ik wilde een vreugdesprong maken. Ik was heel blij, maar tegelijkertijd had ik in mijn hoofd het gevoel dat ik me zou kwalificeren. Nadat ik de uitslag had gehoord, sprak ik eerst met de coaches, daarna belde ik mijn familie, mijn vriendin en al mijn dierbaren. Mijn droom was uitgekomen!”, voegde Andrei Muntean eraan toe.

Won zijn eerste titel in de individuele samenstelling op 30 augustus 2014

Alsof al dit bewijs van de “betrokkenheid” van nummer 30 in zijn leven en carrière nog niet genoeg was, herinnerde Andrei zich dat hij zijn eerste nationale individuele compound titel won in een wedstrijd die werd gehouden in de Polivalenta in Boekarest op 30 augustus 2014. “Ik herinner me dat er veel goede atleten waren op die wedstrijd en het was een van mijn doelen. In feite was het altijd mijn doel om de individuele samenstelling te winnen, ik deed altijd 6 toestellen. Er was toen veel concurrentie en dat resultaat gaf me vleugels voor alles wat volgde in mijn carrière,” voegde de turnster eraan toe.

Andrei geeft toe dat er sindsdien en tot nu toe veel voor hem is veranderd: “Er zijn veel dingen veranderd. Allereerst in mijn mentaliteit en in mijn benadering van training, als we het over turnen hebben. Ik zie turnen met andere ogen, ik probeer van elk moment te genieten, ook tijdens de training, maar meer tijdens wedstrijden, want dat is waar je uiteindelijk mee eindigt. In wedstrijden moet je genieten van het feit dat je er bent en dat je het tegen de beste atleten opneemt. Als je innerlijke rust hebt, presteer je zeker beter.”


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *