Crina Pintea, OPTIMISTISCH voor de start van het Wereldkampioenschap handbal voor vrouwen! “Ik voel geen druk, ik ga al sinds 2012 naar de finale”

Crina Pintea, OPTIMISTISCH voor de start van het Wereldkampioenschap handbal voor vrouwen! “Ik voel geen druk, ik ga al sinds 2012 naar de finale”

Crina Pintea, de spil van het nationale handbalteam, sprak over de deelname van Roemenië aan het Wereldkampioenschap handbal voor vrouwen 2023, dat vandaag begint.

Het eerste dameshandbalteam van Roemenië zit in Groep E, een groep met drie sterke tegenstanders – Denemarken, Servië en Chili – en heeft als doel om op een van de 1-7 plaatsen te eindigen om zich te kwalificeren voor het pre-Olympische toernooi waarmee ze kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Crina Pintea, OPTIMISTISCH voor de start van het Wereldkampioenschap handbal voor vrouwen! “Ik voel geen druk, ik ga al sinds 2012 naar de eindtoernooien”

32 nationale teams nemen deel aan de competitie, verdeeld over acht voorrondes van vier. De top 3 eindigden in de kwalificatie voor de hoofdgroepen en de top 2 eindigden in de hoofdgroepen gaan door naar de kwartfinales.

“Ik denk niet dat het een heel moeilijke groep is, maar het ligt heel erg aan ons, altijd als we naar een kampioenschap als dit zijn gegaan, heeft het altijd uitgemaakt wat we hebben gedaan. Het is iets makkelijker dan in voorgaande jaren, toen we vanaf het begin tegen hele sterke teams speelden.

Het lijkt erop dat er een beetje geluk aan onze kant is, ik wil echt dat we het goed doen en ons doel bereiken.

De sfeer is erg goed, ik heb veel vertrouwen en ik voel een goede energie. Ik voel geen druk, ik ga al sinds 2012 naar de Worlds of Europeans, er is altijd sprake van een medaille, maar ik geniet van handbal. Natuurlijk wil ik die medaille, maar we moeten het stap voor stap doen, wedstrijd voor wedstrijd, de weg is erg lang.

We zullen ons best doen om het onszelf en de fans naar de zin te maken”, zei Crina Pintea voordat ze naar het WK vertrok.

Roemeniës ploeg gecoacht door Florentin Pera

  • Diana Ciucă, Iulia Dumanska, Daciana Hosu (keepers)
  • Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan (linkervleugelspelers)
  • Bianca Bazaliu, Cristina Neagu, Claudia Pașcan (linksbinnen)
  • Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa (midden)
  • Daria Bucur, Alicia Gogîrlă (rechts midden)
  • Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu (uiterst rechts)
  • Nicoleta Balog, Lorena Ostase en Crina Pintea (spillen)


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *