Roemenië, debuut op het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen! Cristina Neagu mist de wedstrijd

Roemenië, debuut op het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen! Cristina Neagu mist de wedstrijd

Het Roemeense nationale vrouwenhandbalteam speelt vrijdag hun eerste wedstrijd op het Wereldkampioenschap. Het duel is om 19.00 uur tegen het Chileense nationale team.

De wedstrijd is live te zien op Digisport 2 en Prima Sport 2. Ons land zit in Groep E met Denemarken, Servië en Chili.

De beste drie teams in de groep aan het eind van het klassement plaatsen zich voor de World Cup Main Group. Het WK vindt plaats in drie landen, Denemarken, Zweden en Noorwegen, van 29 november tot 17 december. Er doen 32 nationale teams mee aan het eindtoernooi.

Roemenië, debuut op het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen

Hier is het programma:

Roemenië – Chili, 1 december, 19.00 uur, Roemenië – Servië, 3 december, 19.00 uur, Denemarken – Roemenië, 5 december, 21.30 uur.

Ons doel is om in de top zeven te eindigen, wat ons naar de pre-Olympische toernooien brengt, en kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs is ons hoofddoel.

De Roemeense selectie voor het Wereldkampioenschap handbal voor vrouwen in 2023:

Doelmannen: Diana Ciucă (CS Rapid București), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);
Linkervleugelspelers: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM București);
Linkermiddenvelders: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Cristina Neagu (CSM București), Claudia Pașcan (SCM “U” Craiova), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina);
Centra: Eliza Buceschi (CS Rapid București), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Andreea Popa (Dunărea Brăila);
Rechtermiddenvelders: Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);
Rechtervleugelspelers: Alexandra Badea (CS Rapid București), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud);
Spillen: Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid București), Crina Pintea (CSM București).

Cristina Neagu speelt niet in de wedstrijd tegen Chili

Cristina Neagu speelt niet mee in de wedstrijd tegen Chili omdat ze last heeft van een blessure aan haar rechterknie.

“Mijn situatie is erg onduidelijk. Ik heb twee weken niet getraind met het team. Ik heb geprobeerd om te rennen en mijn lichaam een beetje te trainen, om er zo goed mogelijk klaar voor te zijn. Maar zelfs nu heb ik pijn. Dus ik moet het van dag tot dag bekijken en zien of het goed met me gaat. Ik hoop dat het gaat gebeuren, want ik wil onze wedstrijden in deze prachtige arena echt niet missen.

Het is niet de beste situatie voor mij. Het is mijn laatste Wereldkampioenschap, we spelen in een van mijn favoriete hallen hier in Denemarken en ik weet niet wanneer en of ik kan spelen. Dus mentaal voel ik me nu niet zo goed. Maar het enige wat ik kan doen is me voorbereiden en hopen dat ik zo snel mogelijk terug ben,” zei Neagu.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *