Edi Iordănescu’s boodschap op de nationale feestdag van Roemenië!

Edi Iordănescu’s boodschap op de nationale feestdag van Roemenië!

Bondscoach Edi Iordănescu zei in een bericht op social media dat hij er trots op is Roemeen te zijn en kondigde aan dat hij erg blij is dat het volkslied van ons land gespeeld zal worden tijdens EURO 2024.

Roemenië heeft zich gekwalificeerd voor EURO 2024, na een onderbreking van acht jaar waarin we geen Europees eindtoernooi hebben bereikt.

De groepsloting voor Euro 2024 vindt plaats op 2 december om 19:00 CET in Hamburg.

Boodschap van coach Edi Iordănescu op de nationale feestdag van Roemenië

“Ik ben geboren en getogen in een familie waar Roemenië niet alleen een woord of een land is. En ik had de eer om als professional naast mijn vader te trainen, die door zijn werk in het voetbal, als speler en daarna als coach, Roemenië met eer vertegenwoordigde en vreugde bracht aan zoveel generaties Roemenen.

Des te meer verantwoordelijkheid voor mij, maar ook trots, om de coach van ons nationale team te zijn! Des te meer vreugde nu, na bijna twee jaar werken met onze geweldige driekleurenspelers, wanneer Roemenië weer terug is waar het thuishoort, in de grote competities.

Ik ben ervan overtuigd dat de eenheid die we op het niveau van het nationale team hebben opgebouwd een voorbeeld zal worden en de viering van de kwalificatie voor EURO 2024 heeft de Roemenen opnieuw verenigd rond de driekleurige vlag en de Roemeense geest. Het is tenslotte de essentie van voetbal, maar ook de grootste winst, die nu verder gaat dan het stadion.

Ik ben er trots op Roemeen te zijn en dat we samen zullen genieten van een EK waar ons volkslied weer te horen zal zijn in de grote arena’s!

Ik dank u allen, Roemenen uit het land en van over de hele wereld, voor uw energie, genegenheid en vertrouwen. Ik heb ze elke dag gevoeld, samen met het driekleurenteam, zowel toen we beter waren als toen we het moeilijker hadden, gedurende deze reis van werk en opoffering. Er ligt een nieuwe uitdaging in het verschiet, maar samen hebben we laten zien dat alles mogelijk is! Gefeliciteerd, Roemenen! Gefeliciteerd, Roemenië!” is de boodschap van Edi Iordănescu op de nationale feestdag van Roemenië.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *