Rafael Nadal heeft aangekondigd naar welk officieel toernooi hij terugkeert! “Rafa” heeft een jaar niet gespeeld

Rafael Nadal heeft aangekondigd naar welk officieel toernooi hij terugkeert! “Rafa” heeft een jaar niet gespeeld

Rafael Nadal heeft al een jaar niet gespeeld na zijn blessure op de Australian Open van 2023. Nu heeft de Spanjaard zijn terugkeer op de tour aangekondigd.

Nadal werd uitgeschakeld in de tweede ronde van de eerste Grand Slam in 2023 en heeft sindsdien niet meer gespeeld. Er werd gezegd dat hij acht weken uitgeschakeld zou zijn, maar sindsdien is hij niet meer op het veld verschenen. In juni volgde een heupoperatie.

Nu heeft hij aangekondigd dat hij zal spelen in de Brisbane ATP 250, een toernooi dat loopt van 31 december 2023 tot 7 januari 2024.

Rafael Nadal heeft aangekondigd aan welk officieel toernooi hij zal deelnemen! “Rafa” heeft een jaar niet gespeeld

“Na een jaar afwezigheid is het tijd om terug te keren. Ik doe het in Brisbane, in de eerste week van januari. Ik zie jullie daar,” zei Nadal, die in zijn bericht op sociale media ook een moment plaatste van zijn persconferentie waarin hij zijn afscheid van Roland Garros 2023 aankondigde: “Ik denk dat ik het niet verdien om mijn carrière op deze manier te beëindigen. Ik denk dat ik mijn hele sportcarrière hard heb gewerkt zodat het einde niet in een persconferentie zou moeten zijn. Ik zal hard werken om mijn carrière op de juiste manier te beëindigen.”

Rafael Nadal heeft dit seizoen in totaal pas vier wedstrijden gespeeld.

  • Hij bereikte ATP nr. 1 voor het eerst in 2008.
  • Heeft 1068 overwinningen en 220 nederlagen
  • Heeft $134.640.719 verdiend met tennis
  • Won 92 ATP titels
  • Heeft 22 Grand Slam titels, alleen tweede na Novak Djokovic, die er 24 heeft.

“Voor mij gaat het niet alleen om tennis en cijfers, je moet ook kijken naar hoe de persoon is en hoe hij met nederlagen omgaat. In die zin is Nadal de nummer één, ik heb hem nog nooit iets raars zien doen op het veld. Hij heeft nog nooit een racket gebroken, ik heb hem nog nooit ergens over zien klagen of herrie zien schoppen, hij heeft altijd een goede houding getoond, hij is een voorbeeld voor iedereen die tennist. We zullen waarschijnlijk nooit meer spelers als Federer of Nadal zien. Er is iets buiten de cijfers dat naar voren komt in de moeilijke momenten van het leven, het wordt weerspiegeld in de manier waarop we ons gedragen. Als je wint is het heel makkelijk, iedereen staat achter je, maar de echte kampioen zie je in nederlagen.
Rafa en Roger hebben mislukkingen altijd beter geaccepteerd dan Djokovic; misschien heeft de Serviër daarom meer gewonnen dan zij. Maar het gaat niet alleen om de cijfers op het veld, het gaat meer om wat voor persoon je bent – El Aynaoui, een van de grootste Afrikaanse spelers in het wereldtennis


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *